Autor: dr Urszula Rogalska
Instytut Nauki o Wychowaniu

Dział

Temat

Cele

Kategoria

Metody, środki

Podstawy wyboru technologii uprawy Genetyczne uwarunkowania plonu i jego jakości
  • Wymienić czynniki modyfikujące plenność jęczmienia browarnego

A

 
  • Określ potencjał plenności 15 odmian jarego jęczmienia browarnego zarejestrowanego w Polsce

C

  • Przygotować ranking odmian wg syntetycznego wskaźnika wartości technologicznej COBORU

C

  • Określ podstawowe zasady wyboru odmiany jakościowej

B

  • Przedstaw charakterystykę odmian jęczmienia browarnego

B

Wybór odmiany jakościowej
  • Dokonać właściwego doboru odmiany jęczmienia browarnego

C

  • Opis i rozróżnić fazy rozwojowe jęczmienia browarnego

C

  • Określ wpływ czynników siedliska na wzrost i rozwój jęczmienia browarnego w poszczególnych fazach rozwojowych

B

Siedliskowe uwarunkowania plonu i jego jakości
  • Wyjaśnić działanie czynników siedliska ograniczających plonowanie jęczmienia browarnego

B

  • Przeanalizować i przedstaw możliwości zmniejszenia wpływu niekorzystnych czynników siedliskowych na plonowanie i jakość

D


Strony WWW projektu Eurequa zostały przygotowane przez Annę Bieńkowską i Roberta d'Aystetten