Czym byłby wiejski stół bez domowej roboty smalcu? Doskonale zdajemy sobie sprawę jak wiele ma zwolenników dlatego też postanowiliśmy, że będzie on naszym głównym punktem podczas degustacji na Pikniku Nauki i Sztuki. Wraz z chlebem upieczonym przez Studenckie Koło Naukowe
Produkcja kiełbasy myśliwskiej na Piknik Nauki i Sztuki UWM. ;)
W związku ze zbliżającym się Piknikiem Nauki i Sztuki UWM postanowiliśmy przygotować produktu z prawdziwego wiejskiego stołu. 27 maja w wędzarni rozpoczęliśmy produkcję wieprzowo-wołowej kiełbasy myśliwskiej, którą suszyliśmy do 31 maja, aby nadać jej odpowiedniej struktury. Zabieg tek korzystnie wpłynął
Seminarium Naukowe „PRODUKTY E ,,O” Naturalna droga produkcji żywności”
26 maja 2014 zorganizowaliśmy w nasze Katedrze Seminarium Naukowe „PRODUKTY E ,,O” Naturalna droga produkcji żywności„ przeprowadzone przez: mgr inż. Adama Kosteckiego doktoranta Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz mgr inż. Dariusza Koleniec. Podczas tego
XLIII Międzynarodowe Seminarium Kół Naukowych
14 maja 2014 roku w Olsztynie odbyło się XLIII Międzynarodowe Seminarium Kół Naukowych „Koła naukowe szkołą twórczego działania”. Nasze koło również znalazło swoich reprezentantów na ten dzień. Karolina Rybczyńska i Agnieszka Polak przygotowały poster na temat: Ocena organoleptyczna wyrobów z