dr Dominika Jakubowska
Dane osobowe
Adres korespondencyjny: Katedra Rynku i Konsumpcji, 10-719 Olsztyn, pl. Cieszyński 1/424
Telefon służbowy: +89 523-3670
ORCID ID: 0000-0002-2797-9680
Google Scholar: ObQREykAAAAJ
Wybrane publikacje naukowe z repozytorium: artykuły naukowe, monografie, rozdziały w monografiach
Notka biograficzna
Dr Dominika Jakubowska, absolwentka Wydziału Nauk Ekonomicznych UWM (tytuł magistra zdobyła na kierunku Zarządzanie i Marketing w 2004 r.), a od 2008 r. doktor nauk ekonomicznych w dyscyplinie towaroznawstwo (stopień uzyskany na Wydziale Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie). Z Wydziałem związana od 2016 roku. Wykonawca trzech projektów badawczych finansowanych ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Narodowego Centrum Nauki. Brała udział w zagranicznych stażach naukowych i dydaktycznych: Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia; Gallaudet University, Washinghton, USA; Prague University of Economics and Business, Czechy. Autorka i współautorka kilkudziesięciu publikacji naukowych.
Uzyskane tytuły/stopnie naukowe/wykształcenie
Doktorat
Dyscyplina naukowa |
Towaroznawstwo |
Miejsce nadania |
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie |
Rok nadania |
2008 |
Tytuł rozprawy doktorskiej |
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych – postrzegane ryzyko i jego wpływ na decyzje nabywcze konsumentów |
Promotor/promotorzy |
prof. dr hab. Stefan Smoczyński |
Ukończone studia podyplomowe
Miejsce ukończenia |
UWM Olsztyn |
Nazwa studiów |
AGROUNIA |
Okres trwania |
01.10.2005 -31.05.2006 |
Miejsce ukończenia |
Centrum Edukacji Nauczycielskiej i Doradztwa Zawodowego, Olsztyn |
Nazwa studiów |
Studia kształcenia pedagogicznego |
Okres trwania |
01.2006-06.2007 |
Miejsce ukończenia |
Polska Fundacja Ośrodków Wspomagania Rozwoju Gospodarczego "OIC Poland" w Lublinie |
Nazwa studiów |
Menedżer Badań Naukowych i Prac Rozwojowych |
Okres trwania |
01.2011 - 02.2012 |
Najważniejsze staże naukowe/dydaktyczne
Miejsce |
University of Glasgow, Wielka Brytania |
Typ stażu i zakres |
Staż naukowy w ramach otrzymanego Stypendium Dekaban-Liddle Junior Fellowships |
Okres trwania |
XII.2006 - V. 2007 |
Miejsce |
Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia |
Typ stażu i zakres |
Staż dydaktyczny w ramach projektu INTERNATIONAL MODULE CREATING FOOD CONCEPTS IN EUROPE |
Okres trwania |
18-22.09.2012 |
Miejsce |
Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia |
Typ stażu i zakres |
Staż dydaktyczny w ramach projektu INTERNATIONAL MODULE CREATING FOOD CONCEPTS IN EUROPE |
Okres trwania |
10-14.09.2013 |
Miejsce |
Gallaudet University, Washinghton, USA |
Typ stażu i zakres |
Staż dydaktyczny |
Okres trwania |
8-14.02.2015 |
Miejsce |
Prague University of Economics and Business, Czechy |
Typ stażu i zakres |
Staż dydaktyczno-naukowy |
Okres trwania |
06-27.09.2020 |
Udział w grantach i projektach badawczych
Tytuł/nazwa |
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych - postrzegane ryzyko i jego wpływ na decyzje nabywcze konsumentów |
Instytucja finansująca |
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego |
Pełniona rola |
Wykonawca projektu |
Tytuł/nazwa |
Kompleksowa ocena jakości surowców oraz produktów lokalnych i regionalnych dostępnych na rynku warmińsko-mazurskim w oparciu o jakość zdrowotną oraz opinię konsumentów |
Instytucja finansująca |
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego |
Pełniona rola |
Wykonawca projektu |
Tytuł/nazwa |
Atrybuty autentyczności informacji o tradycyjnych produktach żywnościowych |
Instytucja finansująca |
Narodowe Centrum Nauki |
Pełniona rola |
Kierownik projektu |
Historia zatrudnienia
Miejsce |
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności |
Stanowisko |
Adiunkt |
Okres |
01.04.2009-29.02.2016 |
Zakres obowiązków |
Prowadzenie zajęć dydaktycznych i badań naukowych |
Miejsce |
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauk Ekonomicznych |
Stanowisko |
Adiunkt |
Okres |
01.03.2016 - obecnie |
Zakres obowiązków |
Prowadzenie zajęć dydaktycznych i badań naukowych |