Briggs, D.E., J.S. Hough, R. Stevens, T.W. Young. 1994. Malting and Brewing Science. Vol. 1 i 2, Second Edition, Chapman & Hall, London.

Donhauser, S. 1993. Mikrobiologie des Bieres. W Ed. H.H. Dittrich Mikrobiologie der Lebensmittel – Getränke. Behr*s .Verlag GmbH, Hamburg, rozdz. 5:109-181.

Dylkowski Wł., 1984. Browarnictwo. WS i P Warszawa

Encyklopedia Techniki. 1978. Przemysł Spożywczy. WNT, Warszawa.

Kunze, W. 1996. Technology of Brewing and Malting. VLB Berlin.

Lea, A.G.H., J.R. Piggott. 1994. Fermented Beverage production. Blackie Academic & Professional, London.

Litzenburger, K. 1996. Fermentation from Wort to Storage. W Drożdże w Technologiach Fermentacyjnych, materiały I Szkoły Technologii Fermentacji, AR Wrocław, 16-19.04.1996: 122-172.

Pazera, T., T. Rzemieniuk.1998. Browarnictwo. WS i P, Warszawa.


Strony WWW projektu Eurequa zostały przygotowane przez Annę Bieńkowską i Roberta d'Aystetten