- Briggs, D.E., J.S. Hough, R. Stevens, T.W. Young. 1994.
Malting and Brewing Science. Vol. 1 i 2, Second Edition,
Chapman & Hall, London.
- Dylkowski Wł., 1984. Browarnictwo. WS i P Warszawa
- Encyklopedia Techniki. 1978. Przemysł Spożywczy. WNT,
Warszawa.
- Gąsiorowski H. i in. (praca zbiorowa). 1997. Jęczmień
Chemia i Technologia. PWR i L, Warszawa.
- Kunze, W. 1996. Technology of Brewing and Malting. VLB
Berlin.
- Lea, A.G.H., J.R. Piggott. 1994. Fermented Beverage
production. Blackie Academic & Professional, London.
- Litzenburger, K. 1996. Fermentation from Wort to Storage.
W Drożdże w Technologiach Fermentacyjnych, materiały I
Szkoły Technologii Fermentacji, AR Wrocław, 16-19.04.1996:
122-172.
- Pazera, T., T. Rzemieniuk.1998. Browarnictwo. WS i P,
Warszawa.
Strony WWW projektu
Eurequa zostały przygotowane przez Annę Bieńkowską i
Roberta d'Aystetten