W związku ze zbliżającym się Piknikiem Nauki i Sztuki UWM postanowiliśmy przygotować produktu z prawdziwego wiejskiego stołu. 27 maja w wędzarni rozpoczęliśmy produkcję wieprzowo-wołowej kiełbasy myśliwskiej, którą suszyliśmy do 31 maja, aby nadać jej odpowiedniej struktury. Zabieg tek korzystnie wpłynął również na smak i zapach gotowego wyroby.

 

Mamy nadzieję, że domowej roboty kiełbaski przypadną do gustu uczestnikom pikniku! ;)

 

image

image

nadziewanie

image

image

image

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>