14 maja 2014 roku w Olsztynie odbyło się XLIII Międzynarodowe Seminarium Kół Naukowych „Koła naukowe szkołą twórczego działania”. Nasze koło również znalazło swoich reprezentantów na ten dzień. Karolina Rybczyńska i Agnieszka Polak przygotowały poster na temat: Ocena organoleptyczna wyrobów z dodatkiem dziczyzny. Dziewczyny przedstawiły swoje badania, w których sprawdzały akceptowalność konsumencką wyrobów z dodatkiem rożnych gatunków dziczyzny (mięso dzika, sarny i jelenia). Okazało się, że niechętnie sięgamy po przysmaki z mięs zwierząt łownych. Karolina i Agnieszka zajęły III miejsce w sekcji Nauki o żywności w panelu posterowym, z czego jesteśmy bardzo dumni. Liczymy na dalsze sukcesy naukowe naszego koła.

 

Dyplom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>