Dnia 27.11 mieliśmy okazję przeprowadzić w nowym składzie koła produkcję kaszanki.  ;) Po wstępnym podziale obowiązków, gdzie w małych podgrupach mieliśmy  przygotowywać poszczególne etapy procesu (od rozdrabniania do nadziewania) zabraliśmy się ochoczo do pracy! Owocem naszych poczynań zostało ponad 10 kg silnie czosnkowej kaszanki! Przeprowadzaliśmy różną obróbkę termiczną: parzenie lub pieczenie w folii aluminiowej bądź bez z dodatkiem smażonej cebuli. :) najbardziej przypadła nam do gustu kaszanka zapiekana w folii z dodatkiem cebuli. :D Charakteryzowała się dobrą soczystością i wykwintnym smakiem.

zdjęcie 1 zdjęcie 2 zdjęcie 3 zdjęcie 4 zdjęcie 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>