26 maja 2014 zorganizowaliśmy w nasze Katedrze Seminarium Naukowe

PRODUKTY E ,,ONaturalna droga produkcji żywności

przeprowadzone przez:

mgr inż. Adama Kosteckiego

doktoranta Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

oraz mgr inż. Dariusza Koleniec.

 

Podczas tego spotkania zapoznaliśmy się z nowoczesną produkcją wyrobów wędliniarskich pozbawionych dodatków funkcjonalnych. Mieliśmy okazję dowiedzieć się, jak popularne dziś dodatki syntetyczne można zamieć naturalnymi przyprawami.

Jednym z najlepszych punktów programu była ocena organoleptyczna wyrobów, podczas której sami mogliśmy przekonać się jak takie zmiany wpływają na smak i zapach gotowych produktów.

I szczerze przyznajemy, że są rewelacyjne! ;)

IMG_0782 IMG_0780 IMG_0781 IMG_0778 IMG_0777 IMG_0773 IMG_0775 IMG_0776

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>