Kierownik: dr hab. inż. Anna Bieniek tel.: 089 523 43 28, kom. 665297873
Sekretarz: dr inż. Bogumił Markuszewski bogumil.markuszewski@uwm.edu.pl tel.:694740945, 089 524 51 37,
2 semestry, całkowity koszt 2900 zł!!!
Studia podyplomowe rozpoczną się w każdej chwili (nie tylko w lutym i październiku) po zadeklarowaniu minimalnej wymaganej grupy uczestników.Zasady kwalifikacji
Wysokość czesnego
Czesne: 2900 (łącznie za 2 semestry); Możliwość płatności w 2 lub 4 ratach. Płatności można dokonać jednorazowo do dnia rozpoczęcia pierwszych zajęć lub na wniosek Uczestnika (na pierwszym zjeździe Uczestnik zawiera z UWM umowę o płatnościach) w 2 ratach po 1450 zł ewentualnie w 4 ratach w terminach wskazanych w umowie: a) I rata – w kwocie 750 zł b) II rata w kwocie 700 zł c) III rata w kwocie 750 zł d) IV rata w kwocie 700 zł. Czesne będzie można wpłacać na konto, które zostanie utworzone wraz z uruchomieniem studiów z dopiskiem - Studia podyplomowe "Produkcja rolnicza i ogrodnicza". Dowód opłat należy dostarczać do sekretarza studiów w formie elektronicznej lub papierowej.Załącznik 1c do Uchwały Nr 509
Senatu UWM w Olsztynie
z dnia 24 maja 2019 roku
PLAN STUDIÓW PODYPLOMOWYCH
Nazwa studiów podyplomowych: ,,Produkcja rolnicza i ogrodnicza”Lp. | Nazwa przedmiotu | Rodzaj i wymiar zajęć dydaktycznych | Forma zaliczenia przedmiotu/sposób weryfikacji efektów uczenia się | Punkty ECTS | |||
Wykłady(godz.) | Ćwiczenia (godz.) | Zajęcia teoretyczne(godz.) | Zajęcia praktyczne(godz.) | ||||
Semestr I | |||||||
1 | Agrometeorologia | 5 | 5 | 5 | 5 | Zaliczenie z oceną | 1,5 |
2 | Organizacja produkcji rolniczej i zarządzanie w agrobiznesie | 5 | 5 | 5 | 5 | Zaliczenie z oceną | 2,0 |
3 | Mikrobiologia w rolnictwie i ogrodnictwie | 5 | 5 | 5 | 5 | Zaliczenie z oceną | 3,0 |
4 | Ochrona roślin | 5 | 10 | 5 | 10 | Zaliczenie z oceną | 3,0 |
5 | Trwałe użytki zielone | 5 | 5 | 5 | 5 | Zaliczenie z oceną | 1,5 |
6 | Technologie upraw roślin rolniczych | 10 | 10 | 10 | 10 | Egzamin | 4,0 |
7 | Produkcja zwierzęca | 10 | 10 | 10 | 10 | Egzamin | 4,0 |
8 | Gleboznawstwo z elementami geologii | 5 | 5 | 5 | 5 | Zaliczenie z oceną | 3,0 |
9 | Rośliny przyprawowe i zielarskie | 5 | 10 | 5 | 10 | Zaliczenie z oceną | 2,5 |
Razem godzin w semestrze | 55 | 65 | 55 | 65 | |||
Semestr II | |||||||
10 | Technologia upraw sadowniczych | 10 | 15 | 10 | 15 | Zaliczenie z oceną | 4,5 |
11 | Rozmnażanie roślin | 10 | 15 | 10 | 15 | Zaliczenie z oceną | 4,0 |
12 | Technologia upraw roślin warzywnych | 10 | 15 | 10 | 15 | Egzamin | 4,5 |
13 | Rośliny ozdobne | 10 | 15 | 10 | 15 | Egzamin | 4,0 |
14 | Zagospodarowanie surowców roślinnych | 10 | 10 | 10 | 10 | Zaliczenie z oceną | 3,0 |
15 | Zajęcia terenowe | - | 25 | - | 25 | Zaliczenie z oceną | 1,0 |
Razem godzin w semestrze | 50 | 85 | 50 | 85 | Łączna liczba punktów ECTS | 44,5 | |
Łączna liczba godzin | 255 | 255 |