EIT Food Challenge Labs – bezpłatne warsztaty z projektowania innowacji rolno-spożywczych

EIT Food planuje organizację warsztatów w dniach 23-25 października br. Ich celem jest zebranie zespołów interdyscyplinarnych, by rozwiązać kluczowe wyzwania stojące przed branżą spożywczą w perspektywie kolejnych kilku lat. Podczas warsztatów uczestnicy poznają metody i narzędzia projektowania innowacji, odkryją trendy biznesowe szczególnie wpływające na branżę spożywczą, a także będą mieli możliwość skonsultowania swoich pomysłów z ekspertami.

Wydarzenie adresowane do studentów, absolwentów i młodych specjalistów do 37. roku życia z wiedzą i doświadczeniem w takich obszarach jak: technologia żywności, biotechnologia, rolnictwo, nauki o żywieniu, informatyka, nauki społeczne i kierunki biznesowe – tym, którzy czują, że dzięki swojej wiedzy i umiejętnościom mogą wypracować kreatywne rozwiązania dla branży spożywczej.

Najbardziej wyróżniające się projekty zostaną nagrodzone. Do wygrania ponad 12 tysięcy złotych!
Zgłoszenia uczestnictwa są przyjmowane do 20 września. Więcej informacji oraz formularz rejestracyjny znajdą Państwo na stronie internetowej wydarzenia.