PROGRAM XX SEMINARIUM
12 lutego 2019 r. (wtorek)
| 1400 | początek pracy | sekretariatu Seminarium |
| 1500 | początek doby | hotelowej, meldowanie gości |
| 1700 – 1730 | TRMEW Obrót |
Dariusz Bliźniak PROSUMENT Przemysłowy = bezpieczeństwo energetyczne + zmniejszenie kosztów = zarządzanie energią. Kogeneracje, trigeneracja i poligeneracja elementem strategii firmy |
| 1730 – 1800 | BIGPOL |
Wiesław Wasilewski Dotacje w praktyce – ostatnie możliwości i co dalej? |
| 1800 – 1830 | Blezat |
Baptist Pavy Inwestycje pod kontrolą. Od projektu wstępnego po pozwolenie na użytkowanie |
| 1830 – 1900 | Stigen |
Gwidon Janów Wymagania techniczno-prawne dla urządzeń wytwarzających parę czystą do kontaktu z żywnością z uwzględnieniem aspektu ekonomicznego |
| 1900 – 2200 | k o l a c j a | restauracja Czerwona |
13 lutego 2019 r. (środa)
| 700 – 800 | ś n i a d a n i e | – Restauracja Czerwona |
| 800 – 840 | Otwarcie Seminarium | Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec – Sala Kongresowa 6/2,
Prezes Zarządu KZSM Zw. Rew. Waldemar Broś, Sytuacja na rynku mleka |
| 840 – 905 | OptiFlow | Jakub Stobiecki Komponenty i urządzenia procesowe OptiFlow, jakość za rozsądna cenę |
| 905 – 930 | Ulma Packaging | Piotr Kosik Automatyzacja pakowania – sposób na bezpieczny produkt spożywczy |
| 930 – 955 | Zentis | Adam Głowacki, Technologia kosmiczna w polskim przemyśle spożywczym; Monika Sowa, Innowacyjne technologiczne rozwiązania Zentis |
| 955 – 1020 | p r z e r w a | |
| 1020 – 1045 | Ecolab | Piotr Laboga, Łukasz Samul Co było, jest i będzie – w kontekście 25 lat doświadczeń Ecolab w Polsce |
| 1045 – 1110 | TREPKO | Agnieszka Libner, Paweł Łagoda Wielkie dzieła rodzą się nie z siły, ale z wytrwałości. 100-lecie TREPKO S.A. w Gnieźnie |
| 1110 – 1135 | GEA | Jarosław Trębski Czas na zmianę. Jak optymalizacja procesów produkcyjnych różnych działów mleczarni (od pasteryzatorów, UHT, serowni do wyparek) może poprawić uzyski i zmniejszyć koszty? |
| 1135 – 1200 | GRUNDFOS | Adam Kowalka Nowe ENERGOOSZCZĘDNE pompy wielostopniowe XL CR |
| 1200 – 1225 | p r z e r w a | |
| 1225 – 1250 | SCHWARTE PROCESSING | Zbigniew Szeląg SCHWARTE PROCESSING – od rolnika po opakowanie |
| 1250 – 1315 | Weber | Przemysław Leszczyński Zbiorniki i instalacje z tworzyw termoplastycznych w mleczarstwie |
| 1315 – 1340 | ABB | Marcin Zalasa ABB dla mleczarstwa – wybrane rozwiązania automatyzacji i robotyzacji |
| 1340 – 1405 | TETRA PAK | Arkadiusz Kubiński Tetra Pak – Twój zaufany partner w Serwisie |
| 1405 – 1600 | p r z e r w a | o b i a d o w a – Restauracja Czerwona |
| 1600 – 1625 | Alfa Laval | Adam Matwiejczyk Hybrydowe mieszadło proszkowe sposobem na skrócenie czasu roztwarzania i redukcję zużycia energii elektrycznej |
| 1625 – 1650 | TAPFLO | Grzegorz Graczyk Mieszanie w przepływie – unikalne rozwiązania dla przemysłu spożywczego |
| 1650 – 1715 | AGM Innotech | Szymon Bęben Innowacyjne koncentraty smakowe serów i produktów mleczarskich, technologia produkcji, zastosowanie i wynikające z tego zalety |
| 1715 – 1740 | Agrana Fruit | Maciej Jurkowski Nowe narzędzia w komunikacji z klientem |
| 1900 | u r o c z y s t a k o l a c j a sala 6/3
występ zespołu ENEJ |
14 lutego 2019 r. (czwartek)
| 700 – 900 | ś n i a d a n i e | – Restauracja Czerwona |
| 900 – 925 | Sealed Air | Krzysztof Zając, Maciej Gierszewski Systemy pakujące – ekonomia i zrównoważony rozwój |
| 925 – 950 | PGI | Wojciech Walesieniuk Prasy kasetowe do produkcji serów |
| 950 – 1005 | Cokon-Techniki Pakowania | Robert Zachert Nowe rozwiązania z zakresu pakowania zbiorczego w firmie Cokon |
| 1005 – 1030 | p r z e r w a | |
| 1030 – 1055 | Diversey | Jacek Krajewski Optymalizacja kosztów w Zakładach Mleczarskich nie tylko dla procesów mycia |
| 1055 – 1120 | ATM | Marek Kozak Pakowanie i kontrola produktów mleczarskich w kubkach z tworzywa sztucznego |
| 1120 – 1145 | OMORI Europe | Vincent Vanderster, Paweł Kołakowski Nowe trendy w pakowaniu kawałków i plasterków sera |
| 1145 – 1210 | Dero Groep B.V. | Joop Bouman, Paweł Kołakowski Zwiększona wydajność poprzez zastosowanie robotów w produkcji konfekcjonowaniu i pakowaniu sera |
| 1210 – 1235 | p r z e r w a | |
| 1235 – 1300 | Alima-Bis | Janusz Kroll 30 lat doświadczenia w przetwórstwie mleka |
| 1300 – 1325 | CSK | Marek Stelmaszuk Nowe kultury bakterii termofilnych w portfolio CSK |
| 1325 – 1350 | FlexLink | Patryk Betlejewski Jak zwiększyć poziom czystości linii produkcyjnych? Nowoczesne rozwiązania z zakresu transportu i automatyzacji procesu |
| 1350 – 1415 | SPX | Paweł Pikus Nowe zawory Mixproof serii D4 w ofercie SPX FLOW |
| 1415 – 1600 | p r z e r w a | o b i a d o w a – Restauracja Czerwona |
| 1600 – 1625 | IMAPAK | Piotr Pietrasik Nowoczesny format opakowań plastrów i porcji sera- ekonomiczny i przyjazny dla środowiska |
| 1625 – 1650 | Spomasz Zamość | Adam Biczak Maszyny SPOMASZ w przetwórstwie mleka |
| 1650 – 1715 | KERSIA | Andrzej Błaszczyk KERSIA, INVENTING A FOOD SAFE WORLD |
| 1715 – 1740 | SMC Industrial Automation | Bartłomiej Piątkowski Zwiększenie efektywności energetycznej w układach pneumatycznych |
| 1740 – 1800 | podsumowanie | i zamknięcie seminarium. |
| 2000 | k o l a c j a – | K l u b N o c n y |
15 lutego 2019 r. (piątek)
| 700 – 900 | – | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona | |
| 900 | – | sekretariat Seminarium | |
| 1100 | – | zakończenie pracy sekretariatu Seminarium. |
Uwaga:
Ramowy plan rozmieszczenia stanowisk firm – Sala 6/1
| 1 | – ARGO | 36 | – GEA | |
| 2 | – SMC INDUSTRIAL | 37 | – SPINEX | |
| 3 | – Firma | 38 | – WEBER | |
| 4 | – Firma | 39 | – GRUNDFOS | |
| 5 | – Firma | 40 | – SPXFLOW | |
| 6 | – Firma | 41 | – SPXFLOW | |
| 7 | – AGM INNOTECH | 42 | – ZENTIS | |
| 8 | – Firma | 43 | – ZENTIS | |
| 9 | – Firma | 44 | – ATM GROUP | |
| 10 | – Firma | 45 | – ATM GROUP | |
| 11 | – Firma | 46 | – MLEKOMAT | |
| 12 | – V5 group | 47 | – MLEKOMAT | |
| 13 | – Firma | 48 | – ESSENTIA | |
| 14 | – AGRANA FRUIT | 49 | – FRUTAROM | |
| 15 | – AGRANA FRUIT | 50 | – BUERKERT | |
| 16 | – BLEZAT | 51 | – PROMINENT | |
| 17 | – ITW NOVADAN | 52 | – STIGEN | |
| 18 | – CSK FOOD | 53 | – FlexLink | |
| 19 | – CSK FOOD | 54 | – FlexLink | |
| 20 | – TAPFLO | 55 | – FlexLink | |
| 21 | – COCON | 56 | – MLEKOMAT | |
| 22 | – ABB | 57 | – MLEKOMAT | |
| 23 | – ABB | 58 | – ALFA LAVAL | |
| 24 | – ABB | 59 | – IMPAK | |
| 25 | – TETRA PAK | 60 | – BTH ELSTAR | |
| 26 | – TETRA PAK | 61 | – ULMA Packaging | |
| 27 | – SEALED AIR | 62 | – TREPKO | |
| 28 | – SEALED AIR | 63 | – TREPKO | |
| 29 | – OPTIFLOW | 64 | – TREPKO | |
| 30 | – OPTIFLOW | 65 | – TREPKO | |
| 31 | – B. KOŁAKOWSKI | 66 | – SMF | |
| 32 | – B. KOŁAKOWSKI | 67 | – PHIMAR | |
| 33 | – B. KOŁAKOWSKI | 68 | – PHIMAR | |
| 34 | – B. KOŁAKOWSKI | 69 | – ALFA LAVAL | |
| 35 | – GEA |
