Seminarium
"Postęp techniczny w przetwórstwie mleka"
XVII Seminarium TECHMILK
odbyło się w dniach 16.02 - 19.02.2016r.
Wzorem lat ubiegłych uczestników obrad gościł Hotel Gołębiewski w Mikołajkach.
>>Techmilk 2016 w filmowym skrócie<<
TECHMILK to cykliczna, coroczna konferencja naukowo-techniczna przyciągająca kadrę techniczną i zarządzającą zakładów mleczarskich oraz firm wdrażających nowe technologie i innowacyjne rozwiązania w przemyśle spożywczym. Na przestrzeni lat uczestniczyli i biorą udział przedstawiciele mleczarń z terenu Polski, krajów ościennych (Litwa, Białoruś, Ukraina, Rosja) jak też bardziej odległych, jak Szwajcaria i Kazachstan. Producenci instalacji procesowych, maszyn i urządzeń oraz surowców i materiałów dla przemysłu mleczarskiego reprezentowani są zarówno przez firmy polskie, jak i międzynarodowe mające siedziby na terenie UE.
W trakcie Seminarium TECHMILK poruszane są techniczne, technologiczne i ekomomiczne aspekty funkcjonowania i rozwoju zakładów mleczarskich.
Corocznie prezentowane są też aktualne wyniki badań rynku produktów mleczarskich i zarysowujące się trendy zmian. Prezentowane są też bieżące prace legislacyjne nad wdrażanymi regulacjami rynku produktów spożywczych UE i funduszy spójności.
Obrady odbywają się zazwyczaj w pierwszej połowie lutego.
Początkowe konferencje odbywały się w hotelach na terenie Warmii (Olsztyn, Stare Jabłonki). Od paru lat gospodarzem jest Hotel Gołębiewski w Mikołajkach, tętniącym sercu Mazur.
Ostatnio zorganizowane
XVII Seminarium TECHMILK 2016 odbyło się w dniach od 16 do 19 lutego 2016r. w Mikołajkach.
Gospodarzem seminarium była firma
HUGART, wieloletni uczestnik i współorganizator kolejnych edycji Techmilku.
Kontakt z organizatorami:
KATEDRA INŻYNIERII I APARATURY PROCESOWEJ
WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO–MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
UL. OCZAPOWSKIEGO 7
10-957 OLSZTYN - KORTOWO
tel.: +48 89 523 4792
+48 89 523 3578
fax.: +48 89 523 4431
e-mail:
techmilk@uwm.edu.pl