Program Seminarium
Prezentacje w sali obrad:
17 lutego 2015 r. (wtorek)
| 1400 | początek pracy | sekretariatu seminarium, recepcja gości w hotelu |
| 1700 – 1725 | GEA PE, GEA Refrigeration | Rafał Kaniewski „Back to GEA” – program minimalizujący koszty remontu generalnego mechanizmów rozpyłowych F35 i F100. Zalety korzystania z usług profesjonalnego zespołu serwisowego GEA Plant Service, |
| 1725 – 1750 | Alima-Bis | Janusz Kroll Demineralizacja serwatek i permeatów po UF z zastosowaniem elektrodializy (ED), |
| 1750 – 1820 | BIG-POL | Wiesław Wasilewski Dotacje w praktyce – zmiany, zmiany, zmiany…. |
| 1900 – | k o l a c j a |
18 lutego 2015 r. (środa)
| 700 – 800 | ś n i a d a n i e | – Restauracja Czerwona |
| 800 – 820 | Otwarcie seminarium | Zygmunt Zander, Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec Wystąpienie Prorektora UWM ds. ekonomicznych i rozwoju, wystąpienie Dziekana Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, wystąpienia okolicznościowe firmy Trepko, |
| 820 – 845 | Trepko | Paweł Łagoda Wszystkie rozwiązania w jednym miejscu! |
| 845 – 910 | SPX | Paweł Pikus Rozwiązania serwisowe SPX, |
| 910 – 935 | ColorCap | Krzysztof Bojdoł Constantia Flexibles – zaawansowane technologie w produkcji opakowań, |
| 935 – 1000 | Bactoforce | Piotr Augustyniak Prewencyjne badanie szczelności zbiorników procesowych i wymienników ciepła, |
| 1000 – 1020 | p r z e r w a | |
| 1020 – 1045 | Ecor Product | Krzysztof Kozal Nowoczesne opakowania Ecor Product. Jakość w parze z troską o środowisko, |
| 1045 – 1110 | OBRAM | Jan Wiśniewski Linia produkcyjna serów przeznaczonych do konfekcjonowania, |
| 1110 – 1135 | Tetra Pak | Arkadiusz Kubiński Linie Aseptyczne Tetra Pak – ciągły postęp w celu ograniczania kosztów produkcji, |
| 1135 – 1200 | Zentis | Adam Głowacki Rozwiązania techniczne Zentis dla mleczarstwa Maciej Banaś Zentis – z tradycji do innowacji, |
| 1200 – 1220 | p r z e r w a | |
| 1220 – 1245 | Veolia Industry(d. Dalkia) | Tomasz Dzierżek Wdrażanie efektywności energetycznej jest opłacalne… , |
| 1245 – 1310 | Techno Serwis | Grzegorz Kaszuba Pro Aseptic – Podniesienie higieny pakowania produktów świeżych. Nowe propozycje Index 6 i Techno Serwis, Aleksander Czyż Znaczące oszczędności zużycia energii elektrycznej. Innowacyjne rozwiązania w wewnętrznej sieci energetycznej, |
| 1310 – 1335 | Mlekomat | Radosław Pietrasik Od płynu do proszku – filtracja membranowa, wyparki, suszarnie, |
| 1335 – 1400 | Euro-PAN | Mieczysław Pankiewicz, Helmut Plapp, Marcin Stos Innowacyjne technologie budowy maszyn pakujących w zakresie poziomu higieny oraz technologii OPEN-MOULD, |
| 1400 – 1530 | p r z e r w a | o b i a d o w a – Restauracja Czerwona |
| 1530 – 1555 | Unitex | Jarosław Ostrowski ENERGOMILK: niezawodna, ekologiczna i ekonomiczna technologia odzysku wód wtórnych – raport z eksploatacji, |
| 1555 – 1620 | Tewes-Bis | Sławomir Nawarenko Osiągnięcia techniczne i technologiczne w produkcji twarogów i serów, |
| 1620 – 1645 | Hypred | Janusz Grygiel HY.Analyzer, |
| 1645 – 1710 | Ulma | Piotr Kosik Innowacyjne rozwiązania w pakowaniu produktów mleczarskich, |
| 1710 – 1735 | Spinex | Sandra Spinkiewicz Nowe zawory aseptyczne dwugniazdowe Pentair Südmo, |
| 1900 | k o l a c j a |
19 lutego 2015 r. (czwartek)
| 700 – 800 | ś n i a d a n i e | – Restauracja Czerwona |
| 800 – 825 | Foss | Izabela Jagodzińska Poprawa efektywności produkcji dzięki możliwości ciągłej analizy produktu, |
| 825 – 850 | Diversey | Zdzisław Jęsiak Sposoby poprawienia efektywności oraz bezpieczeństwa produkcji sera i twarogu, |
| 850 – 915 | Izolacje | Jarosław Pokorski Amoniakalna pompa ciepła jako źródło ciepłej wody grzewczej, użytkowej i technologicznej dla zakładów mleczarskich, |
| 915 – 940 | Schwarte Milfor | Zbigniew Szeląg, Jarosław Górka Co z tymi kryształami? Diabeł tkwi w szczegółach, |
| 940 – 1000 | p r z e r w a | |
| 1000 – 1025 | GEA Westfalia | Wojciech Walesieniuk „Ciemna strona księżyca”, |
| 1025 – 1040 | Culinar | Anita Bondarczyk Perskie inspiracje, |
| 1040 – 1105 | Milk Hydrosan | Janusz Maroszek Urządzenia procesowe firmy Milk Hydrosan dedykowane ochronie środowiska i gospodarce energią – Przegląd oferty Milk Hydrosan, |
| 1105 – 1130 | Alfa Laval
|
Mariusz Kłosiński Wymienniki płytowe Alfa Laval – wartość dodana Twojej instalacji, |
| 1130 – 1150 | p r z e r w a | |
| 1150 – 1215 | FlexLink | Daniel Kubiak Systemy przenośnikowe w przemyśle mleczarskim, |
| 1215 – 1240 | GEA Tuchenhagen | Daniel Paluch Nowe produkty Gea Flow Components, |
| 1240 – 1305 | Argo | Jarosław Harasimczuk Najnowsze rozwiązania techniczno-procesowe dla mleczarstwa, |
| 1305 – 1330 | OptiFlow | Jakub Stobiecki Homogenizatory tłokowe. Innowacyjność, technologia i oszczędność, |
| 1330 – 1530 | p r z e r w a | o b i a d o w a – Restauracja Czerwona |
| 1530 – 1555 | PP-EKO | Paweł Pietraszek Oczyszczanie ścieków w technologii MBR w mleczarstwie, |
| 1555 – 1620 | SMF
|
Anna Litkowiec Kompletne linie rozlewnicze mleka i produktów mleczarskich. Pokrycie plazmowe butelek warstwą UV w celu przedłużenia okresu przydatności, |
| 1620 – 1645 | ATM | Konrad Stępień Wyższa higiena i bezpieczeństwo pakowania produktów spożywczych, |
| 1645 – 1710 | Grundfos | Jerzy Kortus Selling Services, |
| 1710 – 1735 | Ecolab | Łukasz Samul Hybrid – nowa generacja urządzeń pianowych, |
| 1735 – 1745 | podsumowanie | i zamknięcie seminarium. |
| 2000 | u r o c z y s t a | k o l a c j a |
20 lutego 2015 r. (piątek)
| 700 – 900 | – | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona | |
| 1100 | – | zakończenie pracy sekretariatu seminarium. | |
Prezentacje w sali ekspozycyjnej:
18 lutego 2015 r. (środa)
| 1045 – 1110 | Ampack Grupa Bosch | Roland Schulz Elastyczne napełnianie produktów mleczarskich w warunkach najwyższej higieny, |
| 1110 – 1135 | Busch Polska | Jarosław Słupecki Technologia próżniowa dla przemysłu mleczarskiego, |
| 1555 – 1620 | Cokon | Robert Zachert Obniżanie kosztu opakowań zbiorczych oraz pakowania zbiorczego przetworów mlecznych w karton i na paletki, |
| 1620 – 1645 | Döhler Polska | Aleksander Płonka Kompetencje Döhler Group dla przemysłu mleczarskiego. |
19 lutego 2015 r. (Czwartek)
| 1025 – 1050 | Eurowater | Jacek Grzech Nowoczesne, proekologiczne i oszczędne systemy uzdatniania wody firmy Eurowater, |
| 1050 – 1115 | KUKA Roboter | Janusz Jakieła Robotyzacja w zakładach mleczarskich według KUKA Roboter – przykłady wdrożeń, |
| 1115 – 1140 | ProMinent Dozotechnika | Zbigniew Ludwiczak, Marcin Karczewski Oferta firmy ProMinent Dozotechnika dla zakładów mleczarskich. |
Plan rozmieszczenia ekspozycji firm
| 1 | – Döhler Polska | 25 | – ATM | |
| 2 | – Grundfos | 26 | – Constantia ColorCap | |
| 3 | – PP-EKO | 27 | – Busch Polska | |
| 4 | – ProMinent Dozotechnika | 28 | – Tajfun | |
| 5 | – Trepko | 29 | – Tajfun | |
| 6 | – Novadan | 30 | – GEA Tuvhenhagen | |
| 7 | – KUKA Roboter | 31 | – Spinex | |
| 8 | – Eurowater | 32 | – ASTI | |
| 9 | – Ampack Grupa Bosch | 33 | – Tewes-Bis | |
| 10 | – Izolacje | 34 | – Mlekomat | |
| 11 | – GEA | 35 | – Mlekomat | |
| 12 | – GEA | 36 | – Mlekomat | |
| 13 | – OptiFlow | 37 | – Mlekomat | |
| 14 | – OptiFlow | 38 | – Mlekomat | |
| 15 | – Culinar | 39 | – Milk Hydrosan | |
| 16 | – PACKSOL | 40 | – | |
| 17 | – Euro-PAN | 41 | – APB Wydaw. | |
| 18 | – IIPM | 42 | – | |
| 19 | – FLOTTWEG | 43 | – ULMA Packaging | |
| 20 | – ZENTIS | 44 | – NORD Napędy | |
| 21 | – Ecor Product | 45 | – Veolia Industry | |
| 22 | – Wild Polska | 46 | – Veolia Industry | |
| 23 | – Cokon | 47 | – | |
| 24 | – ATM | 48 | – FlexLink |
