PROGRAM XX SEMINARIUM

PROGRAM XX SEMINARIUM


12 lutego 2019 r. (wtorek)

1400 początek pracy sekretariatu Seminarium
1500 początek doby hotelowej, meldowanie gości
1700 – 1730 TRMEW Obrót
Dariusz Bliźniak
PROSUMENT Przemysłowy = bezpieczeństwo energetyczne + zmniejszenie kosztów = zarządzanie energią. Kogeneracje, trigeneracja i poligeneracja elementem strategii firmy
1730 – 1800 BIGPOL
Wiesław Wasilewski
Dotacje w praktyce – ostatnie możliwości i co dalej?
1800 – 1830 Blezat
Baptist Pavy
Inwestycje pod kontrolą. Od projektu wstępnego po pozwolenie na użytkowanie
1830 – 1900 Stigen
Gwidon Janów
Wymagania techniczno-prawne dla urządzeń wytwarzających parę czystą do kontaktu z żywnością z uwzględnieniem aspektu ekonomicznego
1900 – 2200 k o l a c j a restauracja Czerwona

 

13 lutego 2019 r. (środa)

700 – 800 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
800 – 840 Otwarcie Seminarium Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec – Sala Kongresowa 6/2,

Prezes Zarządu KZSM Zw. Rew. Waldemar Broś, Sytuacja na rynku mleka

840 – 905 OptiFlow Jakub Stobiecki
Komponenty i urządzenia procesowe OptiFlow, jakość za rozsądna cenę
905 – 930 Ulma Packaging Piotr Kosik
Automatyzacja pakowania – sposób na bezpieczny produkt spożywczy
930 – 955 Zentis Adam Głowacki, Technologia kosmiczna w polskim przemyśle spożywczym; Monika Sowa, Innowacyjne technologiczne rozwiązania Zentis
955 – 1020 p r z e r w a
1020 – 1045 Ecolab Piotr Laboga, Łukasz Samul
Co było, jest i będzie – w kontekście 25 lat doświadczeń Ecolab w Polsce
1045 – 1110 TREPKO Agnieszka Libner, Paweł Łagoda
Wielkie dzieła rodzą się nie z siły, ale z wytrwałości. 100-lecie TREPKO S.A. w Gnieźnie
1110 – 1135 GEA Jarosław Trębski
Czas na zmianę. Jak optymalizacja procesów produkcyjnych różnych działów mleczarni (od pasteryzatorów, UHT, serowni do  wyparek) może poprawić uzyski i zmniejszyć koszty?
1135 – 1200 GRUNDFOS Adam Kowalka
Nowe ENERGOOSZCZĘDNE pompy wielostopniowe XL CR
1200 – 1225 p r z e r w a
1225 – 1250 SCHWARTE PROCESSING Zbigniew Szeląg
SCHWARTE PROCESSING – od rolnika po opakowanie
1250 – 1315 Weber Przemysław Leszczyński
Zbiorniki i instalacje z tworzyw termoplastycznych w mleczarstwie
1315 – 1340 ABB Marcin Zalasa
ABB dla mleczarstwa – wybrane rozwiązania automatyzacji i robotyzacji
1340 – 1405 TETRA PAK Arkadiusz Kubiński
Tetra Pak – Twój zaufany partner w Serwisie
1405 – 1600 p r z e r w a o b i a d o w a – Restauracja Czerwona
1600 – 1625 Alfa Laval Adam Matwiejczyk
Hybrydowe mieszadło proszkowe sposobem na skrócenie czasu roztwarzania i redukcję zużycia energii elektrycznej
1625 – 1650 TAPFLO Grzegorz Graczyk
Mieszanie w przepływie – unikalne rozwiązania dla przemysłu spożywczego
1650 – 1715 AGM Innotech Szymon Bęben
Innowacyjne koncentraty smakowe serów i produktów mleczarskich, technologia produkcji, zastosowanie i wynikające z tego zalety
1715 – 1740 Agrana Fruit Maciej Jurkowski
Nowe narzędzia w komunikacji z klientem
1900 u r o c z y s t a   k o l a c j a    sala 6/3

występ zespołu ENEJ

 

14 lutego 2019 r. (czwartek)

700 – 900 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
900 – 925 Sealed Air Krzysztof Zając, Maciej Gierszewski
Systemy pakujące – ekonomia i zrównoważony rozwój
925 – 950 PGI Wojciech Walesieniuk
Prasy kasetowe do produkcji serów
950 – 1005 Cokon-Techniki Pakowania Robert Zachert
Nowe rozwiązania z zakresu  pakowania zbiorczego w firmie Cokon
1005 – 1030 p r z e r w a
1030 – 1055 Diversey Jacek Krajewski
Optymalizacja kosztów w Zakładach Mleczarskich nie tylko dla procesów mycia
1055 – 1120 ATM Marek Kozak
Pakowanie i kontrola produktów mleczarskich w kubkach z tworzywa sztucznego
1120 – 1145 OMORI Europe Vincent Vanderster, Paweł Kołakowski
Nowe trendy w pakowaniu kawałków i plasterków sera
1145 – 1210 Dero Groep B.V. Joop Bouman, Paweł Kołakowski
Zwiększona wydajność poprzez zastosowanie robotów w produkcji konfekcjonowaniu i pakowaniu sera
1210 – 1235 p r z e r w a
1235 – 1300 Alima-Bis Janusz Kroll
30 lat doświadczenia w przetwórstwie mleka
1300 – 1325 CSK Marek Stelmaszuk
Nowe kultury bakterii termofilnych w portfolio CSK
1325 – 1350 FlexLink Patryk Betlejewski
Jak zwiększyć poziom czystości linii produkcyjnych? Nowoczesne rozwiązania z zakresu transportu i automatyzacji procesu
1350 – 1415 SPX Paweł Pikus
Nowe zawory Mixproof serii D4 w ofercie SPX FLOW
1415 – 1600 p r z e r w a o b i a d o w a – Restauracja Czerwona
1600 – 1625 IMAPAK Piotr Pietrasik
Nowoczesny format opakowań plastrów i porcji sera- ekonomiczny i przyjazny dla środowiska
1625 – 1650 Spomasz Zamość Adam Biczak
Maszyny SPOMASZ w przetwórstwie mleka
1650 – 1715 KERSIA Andrzej Błaszczyk
KERSIA, INVENTING A FOOD SAFE WORLD
1715 – 1740 SMC Industrial Automation Bartłomiej Piątkowski
Zwiększenie efektywności energetycznej w układach pneumatycznych
1740 – 1800 podsumowanie i zamknięcie seminarium.
2000 k o l a c j a  – K l u b   N o c n y

 

15 lutego 2019 r. (piątek)

700 – 900 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
900 sekretariat Seminarium
1100 zakończenie pracy sekretariatu Seminarium.

Uwaga:

Ramowy plan rozmieszczenia stanowisk firm – Sala 6/1


Sala ekspozycyjna

1 – ARGO 36 – GEA
2 – SMC INDUSTRIAL 37 – SPINEX
3 – Firma 38 – WEBER
4 – Firma 39 – GRUNDFOS
5 – Firma 40 – SPXFLOW
6 – Firma 41 – SPXFLOW
7 – AGM INNOTECH 42 – ZENTIS
8 – Firma 43 – ZENTIS
9 – Firma 44 – ATM GROUP
10 – Firma 45 – ATM GROUP
11 – Firma 46 – MLEKOMAT
12 – V5 group 47 – MLEKOMAT
13 – Firma 48 – ESSENTIA
14 – AGRANA FRUIT 49 – FRUTAROM
15 – AGRANA FRUIT 50 – BUERKERT
16 – BLEZAT 51 – PROMINENT
17 – ITW NOVADAN 52 – STIGEN
18 – CSK FOOD 53 – FlexLink
19 – CSK FOOD 54 – FlexLink
20 – TAPFLO 55 – FlexLink
21 – COCON 56 – MLEKOMAT
22 – ABB 57 – MLEKOMAT
23 – ABB 58 – ALFA LAVAL
24 – ABB 59 – IMPAK
25 – TETRA PAK 60 – BTH ELSTAR
26 – TETRA PAK 61 – ULMA Packaging
27 – SEALED AIR 62 – TREPKO
28 – SEALED AIR 63 – TREPKO
29 – OPTIFLOW 64 – TREPKO
30 – OPTIFLOW 65 – TREPKO
31 – B. KOŁAKOWSKI 66 – SMF
32 – B. KOŁAKOWSKI 67 – PHIMAR
33 – B. KOŁAKOWSKI 68 – PHIMAR
34 – B. KOŁAKOWSKI 69 – ALFA LAVAL
35 – GEA