Działalność dydaktyczna
1. Przedmioty specjalistyczne i kierunkowe realizowane w Katedrze:
- Technologia i chemia mięsa
- Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego
- Technologia i drobiarstwa i jajczarstwa
- Dodatki prozdrowotne w peztworach mięsnych
- Przechowalnictwo mięsa
- Hydrokoloidy w przetwórstwie mięsa
- Metody oceny mięsa i przetworów mięsnych
- Niekonwencjonalne surowce zwierzęce- zwierzęta łowne
- Niekonwencjonalne surowce zwierzęce-ryby
- Współczesne trendy w produkcji mięsa
- Współczesne trendy w przetwórstwie mięsa
- Seminaria specjalnościowe i dyplomowe
2. Przedmioty realizowane dla kierunków: Gastronomia Sztuka Kulinarna, Dietetyka, Inżynieria Środowiska:
- Towaroznawstwo artykułów pochodzenia zwierzęcego
- Organizacja pracy
- Seminaria
- Podstawy towaroznawstwa żywności
- Fermented products in food and feed chain
3. Wyjazdy do zakładów branży przemysłu mięsnego
4. Współpraca z kołem naukowym technologów mięsa