PROGRAM XXIV SEMINARIUM
15 lutego 2023 r. (środa)
[PROGRAM]
1100 | początek pracy sekretariatu Seminarium | |
1300 | początek doby hotelowej, meldowanie gości | |
1330 – 1500 | o b i a d – Restauracja Czerwona | |
Sala Kongresowa 6/2, | ||
1500 – 1530 | Otwarcie Seminarium | Fabian Dajnowiec; Sala Kongresowa 6/2; |
1530 — 1550 | NOACK | Adrian Maliszewski, Marcin Traut: Praktyczne aspekty wykorzystania analizatorów NIR w kontroli parametrów produktu, |
1550 — 1610 | ZENTIS Polska | Adam Głowacki, Karolina Lisińska: Barwniki Inspirowane Naturą – Najnowsza Propozycja Zentis, |
1610 — 1630 | ATM GROUP | Marek Kozak: Liniowe maszyny pakujące, |
1630 — 1650 | p r z e r w a | |
1650 — 1710 | J.S. Cooling | Maciej Galiński, Jakub Sykuła: Energooszczędne rozwiązania w chłodnictwie amoniakalnym dla Przemysłu Mleczarskiego, |
1710 — 1730 | Filter | Marcin Oboz: Filter – kompleksowe rozwiązania w zakresie odzysku energii w przemyśle mleczarskim, |
1730 — 1750 | Verder Polska | Adam Kozłowski: Pompy dwuśrubowe – chwilowa moda czy realna wartość dla mojego procesu? |
1750 — 1810 | GEA Tuchenhagen | Szymon Wójtowicz: Zawór VARIVENT Mixproof typ MX – wyższy poziom bezpieczeństwa procesu, |
1810 — 1830 | Instytut Energii | Łukasz Dzadz: Biorafineria przyszłości – źródło energii i nawozu, |
1830 — 1850 | Oqema | Zbigniew Zapała: Roślinne zamienniki nabiału i konieczność ich wzbogacania w minerały i białka, |
2000 | k o l a c j a – Klub Nocny |
16 lutego 2023 r. (czwartek)
700 — 900 | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona | |
900 — 910 | Sealed Air | Maciej Gierszewski: Pakowanie serów żółtych. Nowatorski system do próżniowego pakowania serów żółtych jako rozwiązanie problemu trwałości produktu i redukcji plastiku |
910 — 930 | bioMérieux | Krzysztof Knop: Automatyzacja kontroli jakości podstawą optymalizacji kosztów produkcji. Laboratorium mikrobiologiczne źródłem oszczędności finansowych i logistycznych na przykładzie wybranych rozwiązań |
930 — 950 | PRO-WAM | Oktawian Formela: Ocena zawartości mleka w mleku podczas procesu jego odbioru, |
950 — 1010 | Trepko | Paweł Łagoda: Tworząc kompleksowe linie pakujące spełniamy indywidualne wymagania klientów |
1010 — 1030 | GRUNDFOS | Witold Prusiński: Optymalizacja kosztów – gotowe rozwiązania Grundfos |
1030 — 1100 | p r z e r w a | |
1100—1120 | GEA PE Sp. z. o.o. | Dariusz Skwierawski: GEA wspiera mleczarstwo w zrównoważonym rozwoju, |
1120—1140 | Diversey Polska | Artur Kryza: Wyzwanie naszych czasów – redukcja kosztów bez wpływu na jakość, |
1140—1200 | PFTechnology | dr inż. Andrzej Mróz, Paweł Bułas: Technologia Micro-Nano-Bubbles – zastosowania w przemyśle mleczarskim, |
1200—1230 | p r z e r w a | |
1230—1250 | SIG Combibloc | Daniel Rekowski, Karina Zawadzka: Kluczowe współczynniki operacyjne. Konkurencyjność aseptycznej technologii SIG Combibloc w środowisku produkcyjnym, |
1250—1310 | Tewes-Bis | Kacper Kamieniecki: Rekuperacja ciepła i optymalizacja mycia w systemie CIP w kontekście rosnących kosztów energii, |
1310—1330 | Cryogas | Jakub Musiał: Zastosowanie LNG w przemyśle mleczarskim, |
1330 – 1500 | o b i a d – Restauracja Czerwona | |
1500—1510 | Elstar Fats Sp. z o.o. | Rafał Przybyłek: Tłuszcze roślinne w przemyśle mleczarskim, |
1510—1530 | Atende Industries Sp. z o.o. | Dariusz Górecki: Spółdzielnie energetyczne w praktyce, |
1530—1630 | ||
DEBATA Temat: |
Transformacja energetyczna przetwórstwa mleczarskiego – nowe narzędzia i wyzwania | |
Prowadzący: | Łukasz Spisak – wieloletni redaktor związany z branżą mleczarską | |
Uczestnicy: | Grzegorz Gańko – Prezes OSM Sierpc, Łukasz Dzadz – Prezes Zarządu Instytutu Energii w Barczewie, Paweł Pisarczyk – Prezes Atende Industries, dr inż. Andrzej Iwaniak – ekspert z zakresu jakości energii elektrycznej i kompensacji mocy biernej; |
|
1630—1650 | Loos Centrum | Krzysztof Kozakowski: Elektryczne oraz Wodorowe Kotły Parowe Bosch – rozwiązania dla Sektora Mleczarskiego, |
1650—1710 | Big-Pol Fundusze Pomocowe | Wiesław Wasilewski: Energia, energia, energia – Dotacje w praktyce, |
1710—1730 | UWM | Fabian Dajnowiec: Podsumowanie i zamknięcie Seminarium, |
2000 | u r o c z y s t a k o l a c j a – Sala Kongresowa 6/1 |
17 lutego 2023 r. (piątek)
700 — 930 | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona |
900 — 1100 | sekretariat Seminarium |
1100 | zakończenie pracy sekretariatu Seminarium. |
Plan rozmieszczenia stoisk firm – Sala 6/4 + foyer
Miejsce spotkań i dyskusji – Sala 6/5
1 | – PFTechnology | 22 | – Forum dyskusyjne | |
2 | – WOMAT | 23 | – Forum dyskusyjne | |
3 | – VERDER | 24 | – Forum dyskusyjne | |
4 | – | 25 | – NOVADAN | |
5 | – Sealed Air | 26 | – ZENTIS | |
6 | – Sealed Air | 27 | – ATM GROUP | |
7 | – WEBER POLSKA | 28 | – ATM GROUP | |
8 | – Air Products | 29 | – VEGA | |
9 | – FILTER | 30 | – VEGA | |
10 | – Loos Centrum | 31 | – OQEMA | |
11 | – | 32 | – PRO-WAM | |
12 | – | 33 | – GRUNDFOS | |
13 | – Forum dyskusyjne | 34 | – TREPKO | |
14 | – Forum dyskusyjne | 35 | – NOACK | |
15 | – Forum dyskusyjne | 36 | – NOACK | |
16 | – Forum dyskusyjne | 37 | – J.S.Cooling | |
17 | – Forum dyskusyjne | 38 | – TETRA PAK | |
18 | – Forum dyskusyjne | 39 | – GEA Tuchenhagen | |
19 | – Forum dyskusyjne | 40 | – ULMA Packaging | |
20 | – Forum dyskusyjne | 41 | – BIOMERIEUX | |
21 | – Forum dyskusyjne | 42 | – B.KOŁAKOWSKI | |
Zaplecze badawczo-rozwojowe Katedry Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności |