PROGRAM XXIV SEMINARIUM

PROGRAM XXIV SEMINARIUM

15 lutego 2023 r. (środa)

[PROGRAM]

1100 początek pracy sekretariatu Seminarium
1300 początek doby hotelowej, meldowanie gości
1330 – 1500 o b i a d – Restauracja Czerwona
Sala Kongresowa 6/2,
1500 – 1530 Otwarcie Seminarium Fabian Dajnowiec; Sala Kongresowa 6/2;
1530 — 1550 NOACK Adrian Maliszewski, Marcin Traut: Praktyczne aspekty wykorzystania analizatorów NIR w kontroli parametrów produktu,
1550 — 1610 ZENTIS Polska Adam Głowacki, Karolina Lisińska: Barwniki Inspirowane Naturą – Najnowsza Propozycja Zentis,
1610 — 1630 ATM GROUP Marek Kozak: Liniowe maszyny pakujące,
1630 — 1650 p r z e r w a
1650 — 1710 J.S. Cooling Maciej Galiński, Jakub Sykuła: Energooszczędne rozwiązania w chłodnictwie amoniakalnym dla Przemysłu Mleczarskiego,
1710 — 1730 Filter Marcin Oboz: Filter – kompleksowe rozwiązania w zakresie odzysku energii w przemyśle mleczarskim,
1730 — 1750 Verder Polska Adam Kozłowski: Pompy dwuśrubowe – chwilowa moda czy realna wartość dla mojego procesu?
1750 — 1810 GEA Tuchenhagen Szymon Wójtowicz: Zawór VARIVENT Mixproof typ MX – wyższy poziom bezpieczeństwa procesu,
1810 — 1830 Instytut Energii Łukasz Dzadz: Biorafineria przyszłości – źródło energii i nawozu,
1830 — 1850 Oqema Zbigniew Zapała: Roślinne zamienniki nabiału i konieczność ich wzbogacania w minerały i białka,
2000 k o l a c j a  – Klub Nocny

 

16 lutego 2023 r. (czwartek)

 700 — 900 ś n i a d a n i e  – Restauracja Czerwona
 900 — 910 Sealed Air Maciej Gierszewski: Pakowanie serów żółtych. Nowatorski system do próżniowego pakowania serów żółtych jako rozwiązanie problemu trwałości produktu i redukcji plastiku
 910 — 930 bioMérieux Krzysztof Knop: Automatyzacja kontroli jakości podstawą optymalizacji kosztów produkcji. Laboratorium mikrobiologiczne źródłem oszczędności finansowych i logistycznych na przykładzie wybranych rozwiązań
 930 — 950 PRO-WAM Oktawian Formela: Ocena zawartości mleka w mleku podczas procesu jego odbioru,
 950 — 1010 Trepko Paweł Łagoda: Tworząc kompleksowe linie pakujące spełniamy indywidualne wymagania klientów
 1010 — 1030 GRUNDFOS Witold Prusiński: Optymalizacja kosztów – gotowe rozwiązania Grundfos
 1030 — 1100 p r z e r w a
 1100—1120 GEA PE Sp. z. o.o. Dariusz Skwierawski: GEA wspiera mleczarstwo w zrównoważonym rozwoju,
1120—1140 Diversey Polska Artur Kryza: Wyzwanie naszych czasów – redukcja kosztów bez wpływu na jakość,
1140—1200 PFTechnology dr inż. Andrzej Mróz, Paweł Bułas: Technologia Micro-Nano-Bubbles – zastosowania w przemyśle mleczarskim,
1200—1230 p r z e r w a
1230—1250 SIG Combibloc Daniel Rekowski, Karina Zawadzka: Kluczowe współczynniki operacyjne. Konkurencyjność aseptycznej technologii SIG Combibloc w środowisku produkcyjnym,
1250—1310 Tewes-Bis Kacper Kamieniecki: Rekuperacja ciepła i optymalizacja mycia w systemie CIP w kontekście rosnących kosztów energii,
1310—1330 Cryogas Jakub Musiał: Zastosowanie LNG w przemyśle mleczarskim,
1330 – 1500 o b i a d – Restauracja Czerwona
1500—1510 Elstar Fats Sp. z o.o. Rafał Przybyłek: Tłuszcze roślinne w przemyśle mleczarskim,
1510—1530 Atende Industries Sp. z o.o. Dariusz Górecki: Spółdzielnie energetyczne w praktyce,
1530—1630
 DEBATA      
Temat:
Transformacja energetyczna przetwórstwa mleczarskiego – nowe narzędzia i wyzwania
 Prowadzący: Łukasz Spisak – wieloletni redaktor związany z branżą mleczarską
 Uczestnicy: Grzegorz Gańko – Prezes OSM Sierpc,
Łukasz Dzadz – Prezes Zarządu Instytutu Energii w Barczewie,
Paweł Pisarczyk – Prezes Atende Industries,
dr inż. Andrzej Iwaniak – ekspert z zakresu jakości energii elektrycznej i kompensacji mocy biernej;
1630—1650 Loos Centrum Krzysztof Kozakowski: Elektryczne oraz Wodorowe Kotły Parowe Bosch – rozwiązania dla Sektora Mleczarskiego,
1650—1710 Big-Pol Fundusze Pomocowe Wiesław Wasilewski: Energia, energia, energia – Dotacje w praktyce,
1710—1730 UWM Fabian Dajnowiec: Podsumowanie i zamknięcie Seminarium,
2000 u r o c z y s t a     k o l a c j a – Sala Kongresowa 6/1

 

17 lutego 2023 r. (piątek)

  700 —  930 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
 900 — 1100 sekretariat Seminarium
1100 zakończenie pracy sekretariatu Seminarium.

 

Plan rozmieszczenia stoisk firm – Sala 6/4 + foyer

Miejsce spotkań i dyskusji – Sala 6/5



1 PFTechnology 22 Forum dyskusyjne
2 WOMAT 23 Forum dyskusyjne
3 VERDER 24 Forum dyskusyjne
4 25 NOVADAN
5 Sealed Air 26 ZENTIS
6 Sealed Air 27 ATM GROUP
7 WEBER POLSKA 28 ATM GROUP
8 Air Products 29 VEGA
9 FILTER 30 VEGA
10 Loos Centrum 31 OQEMA
11 32 PRO-WAM
12 33 GRUNDFOS
13 Forum dyskusyjne 34 TREPKO
14 Forum dyskusyjne 35 NOACK
15 Forum dyskusyjne 36 NOACK
16 Forum dyskusyjne 37 J.S.Cooling
17 Forum dyskusyjne 38 TETRA PAK
18 Forum dyskusyjne 39 GEA Tuchenhagen
19 Forum dyskusyjne 40 ULMA Packaging
20 Forum dyskusyjne 41 BIOMERIEUX
 21 Forum dyskusyjne 42 B.KOŁAKOWSKI
 Zaplecze badawczo-rozwojowe Katedry Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności