Program Seminarium:
7 lutego 2012 r. (wtorek)
1300 | początek pracy | sekretariatu seminarium |
1400 | początek doby | hotelowej, meldowanie gości |
1730 – 1800 | BIG-POL | Wiesław Wasilewski Dotacje w praktyce – czas na efektywność energetyczną, |
1800 – 1830 | INFODOME | Joanna Nowak Obecna sytuacja oraz perspektywy rozwoju polskiego przemysłu mleczarskiego po 2013 roku, |
1830 – 2200 | kolacja (Restauracja | Czerwona) |
8 lutego 2012 r. (środa)
700 – 800 | ś n i a d a n i e | (Restauracja Czerwona) |
800 – 840 | Zygmunt Zander, Jan Limanowski Otwarcie seminarium, wystąpienie Dziekana Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, wystąpienia okolicznościowe z okazji XX-lecia firmy Tewes-Bis, |
|
840 – 900 | Tewes-Bis | Michał Hołdyński Najnowsze wdrożenia Firmy TEWES-BIS, |
900 – 920 | B&R | Jacek Barszcz Produkcja mleczarska pod kontrolą od transportu po cały zakład produkcyjny, |
920 – 940 | Grundfos | Adam Kowalka Nowoczesne systemy pompowe do instalacji w przemyśle mleczarskim, |
940 – 1000 | ZENTIS | Maciej Banaś Innowacyjne dodatki Zentis do produktów mleczarskich, Adam Głowacki Najnowsze rozwiązania techniczne spod znaku Zentis, |
1000 – 1020 | p r z e r w a | |
1020 – 1040 | CSK | Piotr Zgórzyński, Marta Misiuwianiec-Królikiewicz CSK- budujemy dla Was, |
1040 – 1100 | Ulma | Piotr Kosik Nowe rozwiązania w pakowaniu produktów mleczarskich, |
1100 – 1120 | Diversey | Jacek Krajewski Rozwiązania dla przemysłu mleczarskiego firmy Diversey Polska, |
1120 – 1140 | SCHWARTE-MILFOR | Zbigniew Szeląg Oferta firmy Schwarte-Milfor z uwzględnieniem zbiorników z kontrolowaną atmosferą, |
1140 – 1200 | PMT | Elżbieta Nitecka Stosowanie transglutaminazy w mleczarstwie w świetle wymagań prawa żywnościowego i ochrony patentowej, |
1200 – 1220 | p r z e r w a | |
1220 – 1240 | PePe | Żaneta Jóźwiak Ryzyko stosowania nieoryginalnych i niezatwierdzonych uszczelnień i części zamiennych, |
1240 – 1300 | Euro-Pan OYSTAR | Ulrich Gellings, Mieczysław Pankiewicz, Ryszard Gajos Grupa Oystar- zaawansowane technologie do pakowania produktów mleczarskich, |
1300 – 1320 | Novadan | Piotr Augustyniak Wysoka jakość mleka surowego warunkiem uzyskania dobrych produktów mleczarskich, |
1320 – 1340 | GEA Tuchenhagen | Mirosław Stępień Zawory VARIVENT® Mixproof - budowa i praktyczne zastosowania, |
1340 – 1400 | Milk Hydrosan | Janusz Maroszek Technologia – koszty – środowisko, |
1400 – 1420 | DSM | Grażyna Kamińska-Siekacz Kultury bakteryjne tworzące teksturę i aromat serów dojrzewających – DSM food specialties, |
1420 – 1600 | p r z e r w a | o b i a d o w a (Restauracja Czerwona) |
1600 – 1620 | Weber | Przemysław Leszczyński Możliwość zastosowania zbiorników magazynowych i procesowych z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym, |
1620 – 1640 | ARGO | Jarosław Harasimczuk Wybrane rozwiązania ARGO dla przemysłu mleczarskiego, |
1640 – 1700 | SPX | Jakub Cichosz Techniczne i technologiczne możliwości poprawy jakości masła oraz wyrobów tłuszczowych w ofercie firmy SPX, |
1700 – 1720 | Culinar | Ewa Łukaszewicz Culinar – stabilizatory tradycyjne i bez numeru E, |
1720 – 1740 | Brenntag | Izabela Lenartowicz Zastosowanie Saprony-transglutaminazy w produkcji jogurtu, serów żółtych i mocarelli, |
1740 – 1800 | | Vacat ---, |
1900 | k o l a c j a | (Duży Klub Nocny) |
 9 lutego 2012 r. (czwartek)
700 – 830 | ś n i a d a n i e (Restauracja | Czerwona) |
830 – 850 | OBRAM | Jan Wiśniewski Prace badawczo-rozwojowe i dydaktyka w przetwórstwie mleka – nowa jakość, nowe możliwości, |
850 – 910 | DuPont | Leszek Sokołowski Ograniczenie strat białka w produkcji serków - nowe szczepionki Danisco, |
910 – 930 | TREPKO | Paweł Łagoda Innowacje w ofercie Trepko, |
930 – 950 | Hypred | Robert Cempulik GREEN – innowacyjne rozwiązania w higienie, |
950 – 1010 | GEA Westaflia Separator | Wojciech Walesieniuk Śniadanie Mistrzów |
1010 – 1030 | p r z e r w a | |
1030 – 1050 | Constantia ColorCap | Aleksander Fiegler Constantia – technologiczny i jakościowy lider w produkcji wieczek aluminiowych, |
1050 – 1110 | Izolacje | Adam Pfeiffer, Jarosław Pokorski Odzysk ciepła z instalacji chłodniczych. Prezentacja firmy, |
1110 – 1130 | GEA Grasso | Robert Koźmiński, Marek Mierzwicki, Przemyslaw Klimkowski Tunele wychladzalnicze oraz kartonowe. Zastosowanie nowego agregatu sprężarkowego GRASSO V w mleczarstwie, |
1130 – 1150 | ELOPAK | Grzgorz Dąbrowski Oferta ELOPAK SA skierowana do branży mleczarskiej, |
1150 – 1210 | Veri-Service Zębiec | Stanisław Marcinkowski Linie technologiczne do rozlewu mleka i przetworów mlecznych w butelki PET lub szklane, |
1210 – 1230 | Sacco | Cezary Bukowski, Łukasz Plich Różnice pomiędzy kefirem a napojem na bazie mleka fermentowanego, |
1230 – 1250 | p r z e r w a | |
1250 – 1310 | GEA PE | Tomasz Kordaczuk Jak zagęszczać taniej? Nowy koncept – Wyparka COMBI, |
1310 – 1330 | Hugart | Zbigniew Mika Najnowsze innowacyjne projekty firmy Hugart, |
1330 – 1350 | Spinex | Hendrik Pieske (firma PENTAIR SÜDMO) TPM wg PENTAIR SÜDMO. Jak zastosowanie naszej armatury pozwala zredukować czas i koszt serwisu instalacji procesowych, |
1350 – 1410 | Tetra Pak | Joanna Ilczyszyn, Paweł Karendys Tetra Pak – serowni ciąg dalszy, |
1410 – 1430 | Foss | Izabela Jagodzińska ProFoss – dedykowane rozwiązania analityczne do kontroli procesu produkcji, |
1430 – 1450 | Andrzej Babuchowski Innowacje w nowej polityce UE na lata 2014-2020 |
|
1450 – 1500 | podsumowanie i | zamknięcie seminarium |
1500 – 1600 | p r z e r w a | o b i a d o w a (Restauracja Czerwona) |
1600 – 1800 | spotkania panelowe | |
2000 | u r o c z y s t a | k o l a c j a (Sala Kongresowa 6/3) |
10 lutego 2012 r. (piątek)
700 – 900 | - | ś n i a d a n i e (Restauracja Czerwona) | |
1100 | - | zakończenie pracy sekretariatu seminarium | |
1200 | - | koniec doby hotelowej | |