Program Seminarium
14 lutego 2017 r. (wtorek)
1400 | początek pracy | sekretariatu Seminarium |
1400 | początek doby | hotelowej, meldowanie gości |
1700 – 1730 | BUDIMEX | Janusz Czarnecki Wykorzystanie nowoczesnych technologii projektowania i budowania na przykładzie realizacji dwóch największych inwestycji mleczarskich w Polsce w standardzie „Baby Food” dla Polmlek Sp. z o. o. i SM Mlekpol, |
1730 – 1800 | Veolia | Mikołaj Gajsler, Bogusław Buczak Usługi, technologie i rozwiązania pod-klucz dla przemysłu mleczarskiego. Zagadnienia wybrane – efektywne zarządzanie gospodarką cieplną – BiopROtector® przełomowa technologia odzysku „krowiej wody” do jakości wody pitnej na przykładzie instalacji demonstracyjnej z SM Mlekovita, |
1800 – 1830 | BIG-POL | Wiesław Wasilewski Dotacje w praktyce – aktualne możliwości. |
1830 – 1845 | Elstar | Aleksander Nahajewski Hydract – innowacyjne spojrzenie na bezpieczeństwo produktu, |
1845 – 1900 | UWM | Jan Limanowski Propozycja współpracy z Katedrą Inżynierii i Aparatury Procesowej UWM w Olsztynie, |
1900 – 2200 | k o l a c j a |
15 lutego 2017 r. (środa)
700 – 800 | ś n i a d a n i e | – Restauracja Czerwona |
800 – 820 | Otwarcie seminarium | Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec, Krzysztof Skowroński, Rafał Andrzejewski Jubileusz 25-lecia działalności firmy Tewes-Bis Sp z o.o., |
820 – 840 | SPX | Andrzej Dąbrowski Ukryte rezerwy i poprawa efektywności produkcji. Propozycje SPXFLOW, |
840 – 900 | Spirax Sarco | Damian Wojtyś Para czysta w przemyśle spożywczym, |
900 – 920 | Grundfos | Paweł Jasiński Zastosowanie membran ceramicznych do odzysku wody technologicznej ze ścieków produkcyjnych. Instalacja GRUNDFOS-BIOBOOSTER w Zakładach Mleczarskich ARLA FOOD, |
920 – 940 | ATM | Marek Kozak Urządzenia pakujące w kubki – liniowe czy rotacyjne?, |
940 – 1000 | CSK | Justyna Wilińska Od czego zależy jakość jogurtu?, |
1000 – 1020 | p r z e r w a | k a w o w a |
1020 – 1040 | ProMinent Dozotechnika | Marcin Karczewski Zastosowanie profesjonalnych systemów ozonowania wody firmy ProMinent w przemyśle mleczarskim, |
1040 – 1100 | Constantia ColorCap | Krzysztof Bojdoł Innowacyjne opakowania dla przemysłu mleczarskiego, |
1100 – 1120 | OptiFlow | Jakub Stobiecki Homogenizatory Bertoli – wysoka jakość, niskie koszty, |
1120 – 1140 | Ferrari Systemi | Paweł Kołakowski Maszyny Ferrari Systemi – nowa technologia w pakowaniu i konfekcjonowaniu sera, |
1140 – 1200 | ZENTIS | Adam Głowacki, Daniel Żukowski Techniczne aplikacje Zentis, |
1200 – 1220 | p r z e r w a | k a w o w a |
1220 – 1240 | GEA | Dariusz Skwierawski Nowe rozwiązania technologiczne firmy GEA – mozzarella czy gouda?, |
1240 – 1300 | Diversey | Zdzisław Jęsiak CIPTEC – zmiana podejścia do optymalizacji procesów mycia, |
1300 – 1320 | Tetra Pak | Bartosz Smulik Tetra Pak – najnowsze technologie i stabilny rozwój przemysłu mleczarskiego, |
1320 – 1340 | Alima-Bis | Janusz Kroll Odzysk i regeneracja roztworów kwasowych i alkalicznych w systemach CIP; Andrzej Potrzebka Technologie membranowe w oczyszczaniu ścieków mleczarskich, |
1340 – 1400 | Euro-PAN | Andrea Colombo / Marcin Stos Nowoczesne maszyny pakujące firm Corazza oraz IMA Dairy&Food, |
1400 – 1600 | p r z e r w a | o b i a d o w a – Restauracja Czerwona |
1600 – 1620 | INGREDION | Marta Panasik, Paweł Moszkowicz Ingredion – innowacyjne składniki i naturalne skrobie funkcjonalne. Czysta etykieta, tekstura, smak, |
1620 – 1640 | KELVION | Michał Łukaszewicz Nowości produktowe oraz rozwiązania obniżające zużycie energii, |
1640 – 1700 | FlexLink Systems | Patryk Betlejewski Nowoczesne rozwiązania systemów paletyzacji oraz higieniczne aspekty przepływu produktów w branży mleczarskiej, |
1700 – 1720 | Hypred | Grzegorz Kowalski Optymalizacja pracy oraz kosztów mycia instalacji membranowych, |
1720 – 1740 | Enprotech | Monika Otulak-Komenda Zagospodarowanie ścieków i odpadów w przemyśle mleczarskim. Od problemu do korzyści – oszczędności i produkcja energii, |
1900 | k o l a c j a | w K l u b i e N o c n y m |
16 lutego 2017 r. (czwartek)
700 – 800 | ś n i a d a n i e | – Restauracja Czerwona |
800 – 820 | PFM | Raffaele Tizzone Innowacyjne opakowania wielokrotnego zamknięcia dla serów plastrowanych, wiórkowanych i porcjowanych. |
820 – 840 | ARGO | Jarosław Harasimczuk Najnowsze rozwiązania techniczno-procesowe dla mleczarstwa, |
840 – 900 | Foss | Izabela Jagodzińska Rozwiązania procesowe dla przemysłu mleczarskiego, |
900 – 920 | UNITEX | Jarosław Ostrowski, Piotr Częścik UNITEX dla mleczarstwa – nowe możliwości produkcyjne i serwisowania stacji uzdatniania wody, |
920 – 940 | Tewes-Bis | Michał Hołdyński i Grzegorz Łokucjewski Starcie techniki z technologią, |
940 – 1000 | p r z e r w a | k a w o w a |
1000 – 1020 | Ecolab | Piotr Laboga Hi-Speed H2O2 – Nowa generacja produktów dezynfekcyjnych, |
1020 – 1040 | Schwarte–Milfor | Jarosław Górka Transport mleka refleksje producenta urządzeń transportowych, |
1040 – 1100 | EcorProduct | Arkadiusz Groszewski Bezpieczne opakowania do wyrobów mleczarskich na bazie poliolefin, |
1100 – 1120 | Trepko
|
Paweł Łagoda Kompletne linie pakujące Trepko do napełniania butelek, |
1120 – 1140 | Milk Hydrosan
|
Janusz Maroszek Proszkownie – modernizacje technologiczne i energetyczne – propozycje Milk Hydrosan, |
1140 – 1200 | p r z e r w a | k a w o w a |
1200 – 1220 | Weber | Przemysław Leszczyński Oferta Weber Polska dla branży spożywczej, |
1220 – 1240 | ABB | Krzysztof Kucza, Marcin Markowski, Jacek Grabowski Automatyka i robotyka firmy ABB w przemyśle mleczarskim, |
1240 – 1300 | Riedel | Tomasz Kramek The next generation of sanitary bag filters for powder production – a case study, |
1300 – 1320 | Halag Chemie | Alain Messinger, Ireneusz Domański Ewolucja od czyszczenia do pielęgnacji. Przekształcamy kosztowną konieczność w zrównoważoną inwestycję, |
1320 – 1340 | MS Spinex | Waldemar Szamraj STELZER – mieszadła dla przemysłu mleczarskiego, |
1340 – 1600 | p r z e r w a | o b i a d o w a – Restauracja Czerwona |
1600 – 1620 | Bactoforce | Michał Zieliński Bezpieczeństwo mikrobiologiczne – prewencja – Bactoforce, |
1620 – 1640 | AMC | Angelo Marano Ponad 20 lat wykonywanych na zamówienie rozwiązań pakowania dla mleczarstwa, |
1640 – 1700 | Sulbana | Lucien Nicolas Elastyczne linie produkcyjne twardego i półtwardego sera, |
1700 – 1720 | PRO-WAM | Oktawian Formela Propozycja PRO-WAM Sp. z o.o., |
1720 – 1740 | Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich | Waldemar Broś Sytuacja na rynku mleka w roku 2017 i perspektywy w roku 2018 |
1740 – 1800 | podsumowanie | i zamknięcie seminarium. |
2000 | u r o c z y s t a | k o l a c j a |
17 lutego 2017 r. (piątek)
700 – 900 | – | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona | |
1100 | – | zakończenie pracy sekretariatu Seminarium. | |
Plan rozmieszczenia ekspozycji firm – Sala 6.1
1 | – PRO-WAM | 36 | – | |
2 | – PRO-WAM | 37 | – ROCKWELL | |
3 | – PRO-WAM | 38 | – Ecor Product | |
4 | – PRO-WAM | 39 | – MILK HYDROSAN | |
5 | – GRUNDFOS | 40 | – LEAG | |
6 | – UWM (SKN IChiP) | 41 | – LEAG | |
7 | – UWM | 42 | – KOLAKOWSKI | |
8 | – PROMINENT | 43 | – KOLAKOWSKI | |
9 | – NIWA | 44 | – ATM | |
10 | – CSK Food Enrichment | 45 | – ATM | |
11 | – Firma | 46 | – SPIRAX-SARCO | |
12 | – Firma | 47 | – BTH ELSTAR | |
13 | – Firma | 48 | – TEWES-BIS | |
14 | – ABB | 49 | – TEWES-BIS | |
15 | – ABB | 50 | – TEWES-BIS | |
16 | – CONSTANTIA COLORCAP | 51 | – BACTOFORCE | |
17 | – NOVADAN | 52 | – VEOLIA | |
18 | – OVERLACK | 53 | – INGREDION | |
19 | – ZENTIS | 54 | – INGREDION | |
20 | – ZENTIS | 55 | – KBS Pompy | |
21 | – TREPKO | 56 | – WILD POLSKA | |
22 | – ULMA Packaging | 57 | – SPIRAX-SARCO | |
23 | – SPINEX | 58 | – Riedel Filtertechnik | |
24 | – SPINEX | 59 | – SULBANA/IMAPAK | |
25 | – TETRA PAK | 60 | – PFM/IMAPAK | |
26 | – TETRA PAK | 61 | – AMC/IMAPAK | |
27 | – MERLETT | 62 | – FLEXLINK | |
28 | – KELVION | 63 | – FLEXLINK | |
29 | – OPTI-FLOW | 64 | – Firma | |
30 | – OPTI-FLOW | 65 | – PePe | |
31 | – GEA | 66 | – HTGI | |
32 | – GEA | 67 | – Firma | |
33 | – EURO-PAN | 68 | – BUDIMEX | |
34 | – EURO-PAN | 69 | – WEBER POLSKA | |
35 | – WOMAT |