Program Seminarium

Program Seminarium


Program_TECHMILK_2017.pdf

14 lutego 2017 r. (wtorek)

 1400 początek pracy sekretariatu Seminarium
 1400 początek doby  hotelowej, meldowanie gości
1700 – 1730 BUDIMEX Janusz Czarnecki
Wykorzystanie nowoczesnych technologii projektowania i budowania na przykładzie realizacji dwóch największych inwestycji mleczarskich w Polsce w standardzie „Baby Food” dla Polmlek Sp. z o. o. i SM Mlekpol,
1730 – 1800 Veolia Mikołaj Gajsler, Bogusław Buczak
Usługi, technologie i rozwiązania pod-klucz dla przemysłu mleczarskiego. Zagadnienia wybrane – efektywne zarządzanie gospodarką cieplną – BiopROtector® przełomowa technologia odzysku „krowiej wody” do jakości wody pitnej na przykładzie instalacji demonstracyjnej z SM Mlekovita,
1800 – 1830 BIG-POL Wiesław Wasilewski
Dotacje w praktyce – aktualne możliwości
.
1830 – 1845 Elstar Aleksander Nahajewski
Hydract – innowacyjne spojrzenie na bezpieczeństwo produktu,
1845 – 1900 UWM Jan Limanowski
Propozycja współpracy z Katedrą Inżynierii i Aparatury Procesowej UWM w Olsztynie,
1900 – 2200 k o l a c j a

 

15 lutego 2017 r. (środa)

700 – 800 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
800 – 820 Otwarcie seminarium Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec, Krzysztof Skowroński, Rafał Andrzejewski
Jubileusz 25-lecia działalności firmy Tewes-Bis Sp z o.o.,
820 – 840 SPX Andrzej Dąbrowski
Ukryte rezerwy i poprawa efektywności produkcji. Propozycje SPXFLOW,
840 – 900 Spirax Sarco Damian Wojtyś
Para czysta w przemyśle spożywczym,
900 – 920 Grundfos Paweł Jasiński
Zastosowanie membran ceramicznych do odzysku wody technologicznej ze ścieków produkcyjnych. Instalacja GRUNDFOS-BIOBOOSTER w Zakładach Mleczarskich ARLA FOOD,
920 – 940 ATM Marek Kozak
Urządzenia pakujące w kubki – liniowe czy rotacyjne?,
940 – 1000 CSK Justyna Wilińska
Od czego zależy jakość jogurtu?,
1000 – 1020 p r z e r w a  k a w o w a
1020 – 1040 ProMinent Dozotechnika Marcin Karczewski
Zastosowanie profesjonalnych systemów ozonowania wody firmy ProMinent w przemyśle mleczarskim,
1040 – 1100 Constantia ColorCap Krzysztof Bojdoł
Innowacyjne opakowania dla przemysłu mleczarskiego,
1100 – 1120 OptiFlow Jakub Stobiecki
Homogenizatory Bertoli – wysoka jakość, niskie koszty,
1120 – 1140 Ferrari Systemi Paweł Kołakowski
Maszyny Ferrari Systemi – nowa technologia w pakowaniu i konfekcjonowaniu sera,
1140 – 1200 ZENTIS Adam Głowacki, Daniel Żukowski
Techniczne aplikacje Zentis,
1200 – 1220 p r z e r w a   k a w o w a
1220 – 1240 GEA Dariusz Skwierawski
Nowe rozwiązania technologiczne firmy GEA – mozzarella czy gouda?,
1240 – 1300 Diversey Zdzisław Jęsiak
CIPTEC – zmiana podejścia do optymalizacji procesów mycia,
1300 – 1320 Tetra Pak Bartosz Smulik
Tetra Pak – najnowsze technologie i stabilny rozwój przemysłu mleczarskiego,
1320 – 1340 Alima-Bis Janusz Kroll
Odzysk i regeneracja roztworów kwasowych i alkalicznych w systemach CIP; Andrzej Potrzebka
Technologie membranowe w oczyszczaniu ścieków mleczarskich,
1340 – 1400 Euro-PAN Andrea Colombo / Marcin Stos
Nowoczesne maszyny pakujące firm Corazza oraz IMA Dairy&Food,
1400 – 1600 p r z e r w a o b i a d o w a – Restauracja Czerwona
1600 – 1620 INGREDION Marta Panasik, Paweł Moszkowicz
Ingredion – innowacyjne składniki i naturalne skrobie funkcjonalne. Czysta etykieta, tekstura, smak,
1620 – 1640 KELVION Michał Łukaszewicz
Nowości produktowe oraz rozwiązania obniżające zużycie energii,
1640 – 1700 FlexLink Systems Patryk Betlejewski
Nowoczesne rozwiązania systemów paletyzacji oraz higieniczne aspekty przepływu produktów w branży mleczarskiej,
1700 – 1720 Hypred Grzegorz Kowalski
Optymalizacja pracy oraz kosztów mycia instalacji membranowych,
1720 – 1740 Enprotech Monika Otulak-Komenda
Zagospodarowanie ścieków i odpadów w przemyśle mleczarskim. Od problemu do korzyści – oszczędności i produkcja energii,
1900 k o l a c j a w K l u b i e  N o c n y m

 

16 lutego 2017 r. (czwartek)

  700 – 800 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
800 – 820 PFM Raffaele Tizzone
Innowacyjne opakowania wielokrotnego zamknięcia dla serów plastrowanych, wiórkowanych i porcjowanych.
820 – 840 ARGO Jarosław Harasimczuk
Najnowsze rozwiązania techniczno-procesowe dla mleczarstwa,
840 – 900 Foss Izabela Jagodzińska
Rozwiązania procesowe dla przemysłu mleczarskiego,
900 – 920 UNITEX Jarosław Ostrowski, Piotr Częścik
UNITEX dla mleczarstwa – nowe możliwości produkcyjne i serwisowania stacji uzdatniania wody,
920 – 940 Tewes-Bis Michał Hołdyński i Grzegorz Łokucjewski
Starcie techniki z technologią,
940 – 1000 p r z e r w a    k a w o w a
1000 – 1020 Ecolab Piotr Laboga
Hi-Speed H2O2 – Nowa generacja produktów dezynfekcyjnych,
1020 – 1040 Schwarte–Milfor Jarosław Górka
Transport mleka refleksje producenta urządzeń transportowych,
1040 – 1100 EcorProduct Arkadiusz Groszewski
Bezpieczne opakowania do wyrobów mleczarskich na bazie poliolefin,
1100 – 1120 Trepko

 

Paweł Łagoda
Kompletne linie pakujące Trepko do napełniania butelek,
1120 – 1140 Milk Hydrosan

 

Janusz Maroszek
Proszkownie – modernizacje technologiczne i energetyczne – propozycje Milk Hydrosan,
1140 – 1200 p r z e r w a    k a w o w a
1200 – 1220 Weber Przemysław Leszczyński
Oferta Weber Polska dla branży spożywczej,
1220 – 1240 ABB Krzysztof Kucza, Marcin Markowski, Jacek Grabowski
Automatyka i robotyka firmy ABB w przemyśle mleczarskim,
1240 – 1300 Riedel Tomasz Kramek
The next generation of sanitary bag filters for powder production – a case study,
1300 – 1320 Halag Chemie Alain Messinger, Ireneusz Domański
Ewolucja od czyszczenia do pielęgnacji. Przekształcamy kosztowną konieczność w zrównoważoną inwestycję,
1320 – 1340 MS Spinex Waldemar Szamraj
STELZER – mieszadła dla przemysłu mleczarskiego,
1340 – 1600 p r z e r w a o b i a d o w a – Restauracja Czerwona
1600 – 1620 Bactoforce Michał Zieliński
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne – prewencja – Bactoforce,
1620 – 1640 AMC Angelo Marano
Ponad 20 lat wykonywanych na zamówienie rozwiązań pakowania dla mleczarstwa,
1640 – 1700 Sulbana Lucien Nicolas
Elastyczne linie produkcyjne twardego i półtwardego sera,
1700 – 1720 PRO-WAM Oktawian Formela
Propozycja  PRO-WAM Sp. z o.o.,
1720 – 1740 Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Waldemar Broś
Sytuacja na rynku mleka w roku 2017 i perspektywy w roku 2018
1740 – 1800 podsumowanie i zamknięcie seminarium.
2000 u r o c z y s t a k o l a c j a

 

17 lutego 2017 r. (piątek)

700 – 900 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
1100 zakończenie pracy sekretariatu Seminarium.

 

 

Plan rozmieszczenia ekspozycji firm – Sala 6.1

Sala_6-1

1 – PRO-WAM 36
2 – PRO-WAM 37 – ROCKWELL
3 – PRO-WAM 38 – Ecor Product
4 – PRO-WAM 39 – MILK HYDROSAN
5 – GRUNDFOS 40 – LEAG
6 – UWM (SKN IChiP) 41 – LEAG
7 – UWM 42 – KOLAKOWSKI
8 – PROMINENT 43 – KOLAKOWSKI
9 – NIWA 44 – ATM
10 – CSK Food Enrichment 45 – ATM
11 – Firma 46 – SPIRAX-SARCO
12 – Firma 47 – BTH ELSTAR
13 – Firma 48 – TEWES-BIS
14 – ABB 49 – TEWES-BIS
15 – ABB 50 – TEWES-BIS
16 – CONSTANTIA COLORCAP 51 – BACTOFORCE
17 – NOVADAN 52 – VEOLIA
18 – OVERLACK 53 – INGREDION
19 – ZENTIS 54 – INGREDION
20 – ZENTIS 55 – KBS Pompy
21 – TREPKO 56 – WILD POLSKA
22 – ULMA Packaging 57 – SPIRAX-SARCO
23 – SPINEX 58 – Riedel Filtertechnik
24 – SPINEX 59 – SULBANA/IMAPAK
25 – TETRA PAK 60 – PFM/IMAPAK
26 – TETRA PAK 61 – AMC/IMAPAK
27 – MERLETT 62 – FLEXLINK
28 – KELVION 63 – FLEXLINK
29 – OPTI-FLOW 64 – Firma
30 – OPTI-FLOW 65 – PePe
31 – GEA 66 – HTGI
32 – GEA 67 – Firma
33 – EURO-PAN 68 – BUDIMEX
34 – EURO-PAN 69 – WEBER POLSKA
35 – WOMAT