PROGRAM SEMINARIUM

PROGRAM SEMINARIUM


6 lutego 2018 r. (wtorek)

1400 początek pracy sekretariatu Seminarium
1400 początek doby hotelowej, meldowanie gości
1730 – 1800 UWM
Józef Warechowski
Aparatura kontrolno-pomiarowa w zakładzie – dlaczego wymaga szczególnej uwagi?
1800 – 1830 ENPROTECH
Monika Otulak-Komenda
Porównanie dwóch rozwiązań oczyszczania ścieków mleczarskich, metoda tlenowa czy beztlenowa i gospodarka osadowa. Koszt i zysk
1830 – 1900 BIGPOL
Wiesław Wasilewski
Dotacje w praktyce – ostatnie konkursy
1900 – 1930 Ernst & Young Doradztwo Podatkowe
Zbigniew Liptak, Wojciech Sajdek
Akcyza od węgla, gazu i energii elektrycznej jako zbędny koszt działalności mleczarni
1930 – 2200 k o l a c j a restauracja Czerwona

 

7 lutego 2018 r. (środa)

700 – 800 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
800 – 840 Otwarcie Seminarium Sala Kongresowa 6/2,
840 – 900 SCHWARTE-MILFOR Jarosław Górka, Zbigniew Szeląg
Mleko surowe – transport pod specjalnym nadzorem i co dalej?
900 – 920 GEA Sylwia Jenkner
Skuteczne wirowanie to nasze zadanie
920 – 940 SPIRAX SARCO Damian Wojtyś
Innowacyjne rozwiązania w układzie odzysku ciepła z obiegu parowo kondensatowego, rachunek zysków dla przemysłu mleczarskiego
940 – 1000 TREPKO Paweł Łagoda
Gdy liczy się czas i pieniądze – kompleksowe rozwiązania TREPKO
1000 – 1025 p r z e r w a
1025 – 1045 OPTIFLOW Jakub Stobiecki
Sterowanie przepływem w liniach procesowych. Zawory i pompy dla mleczarni
1045 – 1105 TETRA PAK Arkadiusz Kubiński
Najnowsze technologie i stabilny rozwój przemysłu mleczarskiego
1105 – 1125 VEOLIA WATER Bogusław Buczak
Innowacyjna technologia odzysku kondensatów i permeatów NF/RO („krowiej wody”) do ponownego wykorzystania w procesach mleczarskich na przykładzie instalacji demonstracyjnej z SM Mlekovita. Ścieki jako surowiec– ostatnie inwestycje ekologiczne w zakładach mleczarskich realizowane przez Veolia Water Technologies w Polsce
1125 – 1145 NOVADAN Marek Równicki, Marek Pokrzywnicki
Innowacyjne mycie instalacji membranowych i pianowych
1145 – 1205 ZENTIS Adam Głowacki
Stacje dozowania ZENTIS – nowe możliwości
1205 – 1230 p r z e r w a
1230 – 1250 GRUNDFOS Robert Gierek, Adam Kowalka
Oszczędności mediów w zakładach przemysłu mleczarskiego w wyniku zastosowania innowacyjnych urządzeń Grundfos
1250 – 1310 HYPRED Piotr Robak
HY-AG-LCB – efekt synergii nowe możliwości i rozwiązania
1310 – 1330 FERRARI SISTEMI Paweł Kołakowski
Maszyny Ferrari Sistemi – automatyzacja procesu pakowania i konfekcjonowania sera żółtego
1330 – 1350 WEBER Przemysław Leszczyński
Zbiorniki z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym
1350 – 1410 STIGEN Jarosław Janów, Gwidon Janów
Wymagania techniczno-prawne dla urządzeń wytwarzających parę w sektorze spożywczym
1410 – 1430 EURO-PAN Andrea Colombo, Marcin Stos
IMA Dairy & Food – The revolutionary way of packaging / Rewolucyjny sposób pakowania…
1430 – 1600 p r z e r w a o b i a d o w a – Restauracja Czerwona
1600 – 1620 OQEMA Anna Deka
Lecytyna w produkcji proszków instant – nowoczesne rozwiązania
1620 – 1640 PCC CONSUMER PRODUCTS KOSMET Jakub Arnold
HYSEPTA M1 – dezynfekcja nowego pokolenia
1640 – 1700 CSK Tomasz Ziółkowski
Bezpieczny produkt – czysta etykieta
1700 – 1720 BOCCARD Piotr Śledziński
Nowoczesne rozwiązania procesowe do produkcji jogurtu greckiego i innych świeżych produktów
2000 k o l a c j a w K l u b i e N o c n y m

 

8 lutego 2018 r. (czwartek)

700 – 800 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
800 – 820 SPX Andrzej Dąbrowski
„Mleko” roślinne – zagrożenie czy dodatkowa możliwość dla mleczarstwa?
820 – 840 CULINAR Karolina Fidorf
Lyckeby Careful – czyścimy etykiety
840 – 900 SPINEX Waldemar Szamraj
Stelzer – mieszadła dla przemysłu spożywczego
900 – 920 TEWES-BIS Michał Hołdyński
Bezpieczeństwo, higiena, ekonomia – nowe standardy w stacji mycia CIP
920 – 940 ALIMA BIS Janusz Kroll
Zastosowanie mikrofiltracji w procesie przygotowania mleka i serwatki do procesów membranowych
940 – 1000 TAPFLO Grzegorz Graczyk
Rozwiązania Tapflo dla przemysłu mleczarskiego
1000 – 1025 p r z e r w a
1025 – 1045 FLEXOPACK Maciej Bujalski
Innowacyjne opakowania dla branży serowarskiej
1045 – 1105 DIVERSEY Zdzisław Jęsiak
Od „Gamonia” do Fachowca. Platforma e-learningowa Diversey
1105 – 1125 MILK HYDROSAN Janusz Maroszek
Technika – technologia – propozycje Milk Hydrosan
1125 – 1145 NEUMO Marcin Kmiotek
Product recovery system – jak zaoszczędzić czas i pieniądze
1145 – 1205 ECOLAB Łukasz Samul
Nowa kwalifikacja surowca HNO3 i jej skutki
1205 – 1230 p r z e r w a
1230 – 1250 FRUTAROM Monika Szafran, Andreas Dueker
FRUTAROM – słodkie i wytrawne komponenty do produktów mleczarskich
1250 – 1310 FLEXLINK Patryk Betlejewski
Higieniczne systemy transportu oraz dostosowanie linii produkcyjnych do obecnych wymagań rynku
1310 – 1330 HYDROSOL Katarzyna Filipowska
Produkty mleczarskie w Arabii Saudyjskiej
1330 – 1350 MERLETT Krzysztof Surówka
Zastosowanie węży z tworzyw sztucznych w przemyśle mleczarskim
1350 – 1410 IMAPAK Piotr Pietrasik
Pakowanie plasterków sera w opakowania wielokrotnego zamknięcia – typu koperta
1410 – 1600 p r z e r w a o b i a d o w a – Restauracja Czerwona
1600 – 1620 SCHUR FLEXIBLES POLAND Marek Pawlak
Rozwiązania techniczne stosowane w procesie dojrzewania i pakowania serów
1620 – 1640 SEALED AIR POLSKA Krzysztof Zając, Jerzy Caban
Jakość sera w kontekście doboru optymalnego systemu pakowania próżniowego oraz właściwych materiałów opakowaniowych
1640 – 1700 AGRANA Maciej Jurkowski
Wyprzedzić konsumenta
1700 – 1720 MILCOM AS Michał Kołakowski
Zastosowanie woreczków typu doypack z nakrętką w mleczarstwie (dla produktów termizowanych i świeżych)
1720 – 1745 podsumowanie i zamknięcie seminarium.
2000 u r o c z y s t a k o l a c j a, sala 6/3

 

9 lutego 2018 r. (piątek)

700 – 900 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
900 sekretariat Seminarium
1100 zakończenie pracy sekretariatu Seminarium.

Uwaga:

Ramowy plan rozmieszczenia stanowisk firm – Sala 6/1


1 – KELVION 36 – GEA
2 – Firma 37 – MILK HYDROSAN
3 – WEBER 38 – FRIZO
4 – VEOLIA 39 – SPINEX
5 – GRUNDFOS 40 – OQEMA
6 Studenckie Koło Naukowe IChiP 41 – B. KOLAKOWSKI
7 – Firma 42 – B. KOLAKOWSKI
8 – Firma 43 – B. KOLAKOWSKI
9 – Firma 44 – ATM GROUP
10 – Firma 45 – ATM GROUP
11 – Firma 46 – SPIRAX SARCO
12 – WILD 47 – CSK
13 – Firma 48 – CSK
14 – Firma 49 – HYDROSOL
15 – MERLETT 50 – HYDROSOL
16 – ITW NOVADAN 51 – ARGO
17 – COMP 52 – STIGEN
18 – NEUMO 53 – PRO WAM
19 – ZENTIS 54 – Firma
20 – ZENTIS 55 – SWIMER
21 – TREPKO 56 – FRUTAROM
22 – NIWA 57 – SPIRAX SARCO
23 – V5 GROUP 58 – MLEKOMAT
24 – PEPE 59 – MLEKOMAT
25 – TETRA PAK 60 – BTH ELSTAR
26 – TETRA PAK 61 – IMAPAK
27 – WOMAT 62 – FLEXLINK
28 – ULMA 63 – FLEXLINK
29 – OPTI-FLOW 64 – TAPFLO
30 – OPTI-FLOW 65 – TAJFUN
31 – CULINAR POLSKA 66 – BOCCARD
32 – ROKO / KOSMET 67 – BOCCARD
33 – EURO-PAN 68 – MLEKOMAT
34 – EURO-PAN 69 – MLEKOMAT
35 – GEA