PROGRAM XXIII SEMINARIUM
6 kwietnia 2022 r. (środa)
1000 | początek pracy sekretariatu Seminarium | |
1200 | początek doby hotelowej, meldowanie gości | |
1330 – 1430 | o b i a d – Restauracja Czerwona | |
Sala Kongresowa 6/1, | ||
1430 – 1520 | Otwarcie Seminarium | Fabian Dajnowiec: Przywitanie gości; PRO-WAM Marek Las: Kulisy powstania firmy. ˙ Oktawian Formela: Gdzie patrzeć, żeby widzieć |
1520 — 1540 | GEA Westfalia Separator | Sylwia Jenkner, Sebastian Kwiatkowski: Podsumowanie ostatnich 15 lat GEA Westfalia Separator w Polsce, Portfolio usług serwisowych i modernizacji urządzeń w przemyśle mleczarskim |
1540 — 1600 | OptiFlow | Damian Isztwan: Urządzenia do homogenizacji rotacyjnej i wysokociśnieniowej – Daniatech i Bertoli |
1600 — 1620 | ALPMA-SULBANA | Michał Pietrasik: ALPMA-SULBANA – najnowsze linie produkcyjne – sery żółte, miękkie, Paneer, Tofu i produkty Wegańskie |
1620 — 1640 | GRUNDFOS | Witold Prusiński: Grundfos iSolutions – optymalizacja kosztów pracy instalacji |
1640 — 1710 | p r z e r w a | |
1710 — 1730 | DIVERSEY | Jacek Krajewski, Zdzisław Jęsiak: IntelliCIP – zdalna kontrola i optymalizacja procesów CIP. Kondycjonowanie wody kluczem optymalizacji procesów w układach chłodniczych |
1730 — 1750 | ATM GROUP | Marek Kozak: Automatyzacja procesów pakowania |
1750 — 1810 | B. Kołakowski Sp. Z o.o. | Michał Kołakowski: Ampack LFS – nowa seria maszyn pakujących w kubki przeznaczonych dla linii produkcyjnych o mniejszych wydajnościach |
1810 — 1830 | Cryogas | Jakub Musiał: Zastosowanie LNG w przemyśle mleczarskim |
2000 | k o l a c j a – Klub Nocny |
7 kwietnia 2022 r. (czwartek)
700 — 800 | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona | |
820 — 840 | LOOS Centrum – Kotły Przemysłowe BOSCH | Krzysztof Kozakowski: Kotły BOSCH – efektywność energetyczna w sektorze mleczarskim |
840 — 900 | GEA TUCHENHAGEN POLSKA | Daniel Paluch: Najnowsze rozwiązania techniczne GEA Tuchenhagen |
900 — 920 | PePe | Adam Matwiejczyk, Damian Bartkowiak: Optymalny dobór urządzeń Alfa Laval w dobie wyzwań energetycznych |
920 — 950 | p r z e r w a | |
950—1010 | Tewes Bis | Rafał Andrzejewski, Michał Hołdyński: Przez historię w nowoczesność – 30 lecie Tewes Bis |
1010—1030 | PFM | Michał Pietrasik: PFM – nowoczesne linie do pakowania przekąsek serowych oraz sera wiórkowanego w saszetki Doypack |
1030—1050 | TREPKO | Paweł Łagoda: Rewolucyjne podejście do procesu pakowania |
1050—1110 | NOACK | Adrian Maliszewski, Marcin Traut: Kontrola procesu w przetwórstwie mleka |
1110—1130 | Kersia | Andrzej Błaszczyk: Kreowanie świata bezpiecznej żywności |
1130—1200 | p r z e r w a | |
1200—1220 | ProMinent Dozotechnika | Jacek Kowalski: DULCODOS SAFE IBC: Bezpieczeństwo jako priotytet dla niezawodnego dozowania substancji chemicznych. Pompa Dozująca SIGMA HIGIENIC: Precyzyjne i czyste dozowanie |
1220—1240 | NOVADAN | Marek Równicki, Marek Pokrzywnicki: Rozwiązania techniczno-technologiczne utrzymania higieny w dobie światowego wzrostu cen surowców |
1240—1300 | A-lima-Bis | Janusz Kroll, Aleksandra Olech: Trzecie życie wody – recykling wody z oczyszczalni ścieków |
1300—1320 | Tetra Pak | Joanna Majewska: Doświadczenie serowarskie w nowej odsłonie |
1320—1340 | ZENTIS | Adam Głowacki: FO Osmoza prosta – alternatywa dla wyparki? Techniczna propozycja Zentis |
1340 – 1500 | o b i a d – Restauracja Czerwona | |
1500—1520 | Weber | Przemysław Leszczyński: Możliwość zastosowania zbiorników z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym |
1520—1540 | Sealed Air | Maciej Gierszewski: Technologie pakowania: redukcja plastiku i automatyzacja |
1540—1600 | Ecolab | Łukasz Samul: Zalety inwestycji w magazyn produktów myjących i dezynfekujących |
1600—1620 | Big-Pol Fundusze Pomocowe | Wiesław Wasilewski: DOTACJE W PRAKTYCE – OKRES PRZEJŚCIOWY |
1620—1640 | SIG | Daniel Rekowski: SIG Neo – technologia pakowania aseptycznego najnowszej generacji. e2 = ekonomia × ekologia |
1640—1650 | FRIZO | Marcin Gozdyra: Nowatorskie rozwiązania chłodnicze dla branży mleczarskiej |
1650—1710 | UWM | Fabian Dajnowiec: Podsumowanie i zamknięcie Seminarium |
2000 | u r o c z y s t a k o l a c j a – Sala Kongresowa 6/3 |
8 kwietnia 2022 r. (piątek)
700 — 900 | ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona |
900 — 1100 | sekretariat Seminarium |
1100 | zakończenie pracy sekretariatu Seminarium. |
Plan rozmieszczenia stoisk firm – Sala 6/2