PROGRAM XXIII SEMINARIUM

PROGRAM XXIII SEMINARIUM

6 kwietnia 2022 r. (środa)

 

1000 początek pracy sekretariatu Seminarium
1200 początek doby hotelowej, meldowanie gości
1330 – 1430 o b i a d – Restauracja Czerwona
Sala Kongresowa 6/1,
1430 – 1520 Otwarcie Seminarium Fabian Dajnowiec: Przywitanie gości;
PRO-WAM Marek Las: Kulisy powstania firmy.
˙     Oktawian Formela: Gdzie patrzeć, żeby widzieć
1520 — 1540 GEA Westfalia Separator Sylwia Jenkner, Sebastian Kwiatkowski: Podsumowanie ostatnich 15 lat GEA Westfalia Separator w Polsce, Portfolio usług serwisowych i modernizacji urządzeń w przemyśle mleczarskim
1540 — 1600 OptiFlow Damian Isztwan: Urządzenia do homogenizacji rotacyjnej i wysokociśnieniowej – Daniatech i Bertoli
1600 — 1620 ALPMA-SULBANA Michał Pietrasik: ALPMA-SULBANA – najnowsze linie produkcyjne – sery żółte, miękkie, Paneer, Tofu i produkty Wegańskie
1620 — 1640 GRUNDFOS Witold Prusiński: Grundfos iSolutions – optymalizacja kosztów pracy instalacji
1640 — 1710 p r z e r w a
1710 — 1730 DIVERSEY Jacek Krajewski, Zdzisław Jęsiak: IntelliCIP – zdalna kontrola i optymalizacja procesów CIP. Kondycjonowanie wody kluczem optymalizacji procesów w układach chłodniczych
1730 — 1750 ATM GROUP Marek Kozak: Automatyzacja procesów pakowania
1750 — 1810 B. Kołakowski Sp. Z o.o. Michał Kołakowski: Ampack LFS – nowa seria maszyn pakujących w kubki przeznaczonych dla linii produkcyjnych o mniejszych wydajnościach
1810 — 1830 Cryogas Jakub Musiał: Zastosowanie LNG w przemyśle mleczarskim
2000 k o l a c j a  – Klub Nocny

 

7 kwietnia 2022 r. (czwartek)

 700 — 800 ś n i a d a n i e  – Restauracja Czerwona
 820 — 840 LOOS Centrum – Kotły Przemysłowe BOSCH Krzysztof Kozakowski: Kotły BOSCH – efektywność energetyczna w sektorze mleczarskim
 840 — 900 GEA TUCHENHAGEN POLSKA Daniel Paluch: Najnowsze rozwiązania techniczne GEA Tuchenhagen
 900 — 920 PePe Adam Matwiejczyk, Damian Bartkowiak: Optymalny dobór urządzeń Alfa Laval w dobie wyzwań energetycznych
 920 — 950 p r z e r w a
 950—1010 Tewes Bis Rafał Andrzejewski, Michał Hołdyński: Przez historię w nowoczesność – 30 lecie Tewes Bis
1010—1030 PFM Michał Pietrasik: PFM – nowoczesne linie do pakowania przekąsek serowych oraz sera wiórkowanego w saszetki Doypack
1030—1050 TREPKO Paweł Łagoda: Rewolucyjne podejście do procesu pakowania
1050—1110 NOACK Adrian Maliszewski, Marcin Traut: Kontrola procesu w przetwórstwie mleka
1110—1130 Kersia Andrzej Błaszczyk: Kreowanie świata bezpiecznej żywności
1130—1200 p r z e r w a
1200—1220 ProMinent Dozotechnika Jacek Kowalski: DULCODOS SAFE IBC: Bezpieczeństwo jako priotytet dla niezawodnego dozowania substancji chemicznych. Pompa Dozująca SIGMA HIGIENIC: Precyzyjne i czyste dozowanie
1220—1240 NOVADAN Marek Równicki, Marek Pokrzywnicki: Rozwiązania techniczno-technologiczne utrzymania higieny w dobie światowego wzrostu cen surowców
1240—1300 A-lima-Bis Janusz Kroll, Aleksandra Olech: Trzecie życie wody – recykling wody z oczyszczalni ścieków
1300—1320 Tetra Pak Joanna Majewska: Doświadczenie serowarskie w nowej odsłonie
1320—1340 ZENTIS Adam Głowacki: FO Osmoza prosta – alternatywa dla wyparki? Techniczna propozycja Zentis
1340 – 1500 o b i a d – Restauracja Czerwona
1500—1520 Weber Przemysław Leszczyński: Możliwość zastosowania zbiorników z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym
1520—1540 Sealed Air Maciej Gierszewski: Technologie pakowania: redukcja plastiku i automatyzacja
1540—1600 Ecolab Łukasz Samul: Zalety inwestycji w magazyn produktów myjących i dezynfekujących
1600—1620 Big-Pol Fundusze Pomocowe Wiesław Wasilewski: DOTACJE W PRAKTYCE – OKRES PRZEJŚCIOWY
1620—1640 SIG Daniel Rekowski: SIG Neo – technologia pakowania aseptycznego najnowszej generacji. e2 = ekonomia × ekologia
1640—1650 FRIZO Marcin Gozdyra: Nowatorskie rozwiązania chłodnicze dla branży mleczarskiej
1650—1710 UWM Fabian Dajnowiec: Podsumowanie i zamknięcie Seminarium
2000 u r o c z y s t a     k o l a c j a – Sala Kongresowa 6/3

 

8 kwietnia 2022 r. (piątek)

  700 —  900 ś n i a d a n i e – Restauracja Czerwona
 900 — 1100 sekretariat Seminarium
1100 zakończenie pracy sekretariatu Seminarium.

 

Plan rozmieszczenia stoisk firm – Sala 6/2

 

Stoiska_30-03-2022-b

 

Stoiska_04-04-2022-c2.jpg