XVI Seminarium
"Postęp techniczny w przetwórstwie mleka"
odbyło się w dniach 17.02. - 20.02.2015r.
Miejscem obrad był Hotel Gołębiewski w Mikołajkach
Każdego roku w lutym spotyka się kadra zarządzająca zakładów mleczarskich i przedstawiciele firm produkujących oraz dostarczających instalacje procesowe dla branży. W tym roku było podobnie. W dniach od 17 do 20 lutego 2015r. w Mikołajkach odbywało się XVI seminarium
TECHMILK 2015 zorganizowane przez Katedrę Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Gospodarzem tegorocznego seminarium była firma TREPKO, jeden z najstarszych stażem uczestnik
Techmilku i
pozytywnie odciskający na nim swe piętno.
Tegoroczne seminarium zgromadziło ponad 400 uczestników. Stworzyło możliwość prezentacji najnowszych rozwiązań technicznych, organizacyjnych i procesowych przemysłu mleczarskiego. Swoje linie procesowe i oferty przedstawiło ponad 60 firm podczas ponad 40 referatów wygłoszonych na salach wykładowej i ekspozycyjnej. Firmy uczestniczące w Techmilku prezentowały też swoją ofertę na prawie 50 stanowiskach ekspozycyjnych.
Spotkanie przedstawicieli branży mleczarskiej, reprezentujących ponad 80 zakładów. Było też okazją do wymiany doświadczeń i podzelenia się wiedzą co do sposobu rozwiązywania problemów w zarządzaniu firmą w warunkach coraz bardziej złożonego środowiska formalno-prawnego.
Kontakt z organizatorami:
KATEDRA INŻYNIERII I APARATURY PROCESOWEJ
WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI
UNIWERSYTETU WARMIŃSKO–MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
UL. OCZAPOWSKIEGO 7
10-957 OLSZTYN - KORTOWO
tel.: +48 89 523 4792
+48 89 523 3578
fax.: +48 89 523 4431
e-mail:
techmilk@uwm.edu.pl
www:
www.uwm.edu.pl/techmilk