Uniwersytet Warmińsko Mazurski w Olsztynie



    Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej
PATRONAT MEDIALNY:

Przegląd mleczarski


AGRO Industry


AGRO Przemysł


FORUM MLECZARSKIE Biznes




PARTNER:

POLSKA IZBA MLEKA

XVI Seminarium

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka


www.uwm.edu.pl/techmilk


Hotel Gołębiewski w Mikołajkach


Program Seminarium
 

Prezentacje
w sali obrad
Prezentacje
w sali ekspozycyjnej
Plan rozmieszczenia
ekspozycji firm

 

Prezentacje w sali obrad:

 17 lutego 2015 r. (wtorek)

 1400      początek pracysekretariatu seminarium, recepcja gości w hotelu
   
 1700 – 1725


GEA PE, GEA Refrigeration 


Rafał Kaniewski
 „Back to GEA” – program minimalizujący koszty remontu generalnego mechanizmów rozpyłowych F35 i F100. Zalety korzystania z usług profesjonalnego zespołu serwisowego GEA Plant Service,
1725 – 1750Alima-BisJanusz Kroll
  Demineralizacja serwatek i permeatów po UF z zastosowaniem elektrodializy (ED),
 1750 – 1820

BIG-POL

Wiesław Wasilewski
  Dotacje w praktyce – zmiany, zmiany, zmiany…
.
 1900 –     

k o l a c j a

 18 lutego 2015 r. (środa)

  700 – 800ś n i a d a n i e - Restauracja Czerwona
  800 – 820



Otwarcie seminarium



Zygmunt Zander, Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec
 Wystąpienie Prorektora UWM ds. ekonomicznych i rozwoju,
wystąpienie Dziekana Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie,
wystąpienia okolicznościowe firmy Trepko,
  820 – 845

Trepko

Paweł Łagoda
  Wszystkie rozwiązania w jednym miejscu!
  845 – 910

SPX

Paweł Pikus
  Rozwiązania serwisowe SPX,
  910 – 935

ColorCap
Krzysztof Bojdoł
  Constantia Flexibles – zaawansowane technologie w produkcji opakowań,
  935 – 1000

Bactoforce

Piotr Augustyniak
  Prewencyjne badanie szczelności zbiorników procesowych i wymienników ciepła,

1000 – 1020

p r z e r w a
1020 – 1045

Ecor Product

Krzysztof Kozal
  Nowoczesne opakowania Ecor Product. Jakość w parze z troską o środowisko,
1045 – 1110

OBRAM

Jan Wiśniewski
  Linia produkcyjna serów przeznaczonych do konfekcjonowania,
1110 – 1135

Tetra Pak

Arkadiusz Kubiński
  Linie Aseptyczne Tetra Pak – ciągły postęp w celu ograniczania kosztów produkcji,
1135 – 1200


Zentis


Adam Głowacki
  Rozwiązania techniczne Zentis dla mleczarstwa
Maciej Banaś
   Zentis – z tradycji do innowacji,

1200 – 1220

p r z e r w a
1220 – 1245


Veolia Industry (d. Dalkia)

Tomasz Dzierżek
  Wdrażanie efektywności energetycznej jest opłacalne… ,
1245 – 1310


Techno Serwis

Grzegorz Kaszuba
  Pro Aseptic - Podniesienie higieny pakowania produktów świeżych. Nowe propozycje Index 6 i Techno Serwis,
Aleksander Czyż
   Znaczące oszczędności zużycia energii elektrycznej. Innowacyjne rozwiązania w wewnętrznej sieci energetycznej,
1310 – 1335


Mlekomat


Radosław Pietrasik
  Od płynu do proszku – filtracja membranowa, wyparki, suszarnie,
1335 – 1400

Euro-PAN

Mieczysław Pankiewicz, Helmut Plapp, Marcin Stos
  Innowacyjne technologie budowy maszyn pakujących w zakresie poziomu higieny oraz technologii OPEN-MOULD,

1400 – 1530


p r z e r w a


o b i a d o w a  - Restauracja Czerwona

1530 – 1555


Unitex


Jarosław Ostrowski
  ENERGOMILK: niezawodna, ekologiczna i ekonomiczna technologia odzysku wód wtórnych - raport z eksploatacji,
1555 – 1620


Tewes-Bis


Sławomir Nawarenko
  Osiągnięcia techniczne i technologiczne w produkcji twarogów i serów,
1620 – 1645

Hypred

Janusz Grygiel
  HY.Analyzer,
1645 – 1710


Ulma


Piotr Kosik
  Innowacyjne rozwiązania w pakowaniu produktów mleczarskich,
1710 – 1735

Spinex

Sandra Spinkiewicz
  Nowe zawory aseptyczne dwugniazdowe Pentair Südmo,

1900

 k o l a c j a
     

 19 lutego 2015 r. (czwartek)

  700 – 800ś n i a d a n i e - Restauracja Czerwona
  800 – 825


Foss


Izabela Jagodzińska
  Poprawa efektywności produkcji dzięki możliwości ciągłej analizy produktu,
  825 – 850DiverseyZdzisław Jęsiak
  Sposoby poprawienia efektywności oraz bezpieczeństwa produkcji sera i twarogu,
  850 – 915


Izolacje

Jarosław Pokorski
  Amoniakalna pompa ciepła jako źródło ciepłej wody grzewczej, użytkowej i technologicznej dla zakładów mleczarskich,
  915 – 940


Schwarte Milfor


Zbigniew Szeląg, Jarosław Górka
  Co z tymi kryształami? Diabeł tkwi w szczegółach,

  940 – 1000

p r z e r w a
1000 – 1025

GEA Westfalia

Wojciech Walesieniuk
  „Ciemna strona księżyca”,
1025 – 1040

Culinar

Anita Bondarczyk
  Perskie inspiracje,
1040 – 1105


Milk Hydrosan


Janusz Maroszek
  Urządzenia procesowe firmy Milk Hydrosan dedykowane ochronie środowiska i gospodarce energią – Przegląd oferty Milk Hydrosan,
1105 – 1130

Alfa Laval

Mariusz Kłosiński
  Wymienniki płytowe Alfa Laval - wartość dodana Twojej instalacji,

1130 – 1150

p r z e r w a
1150 – 1215

FlexLink

Daniel Kubiak
  Systemy przenośnikowe w przemyśle mleczarskim,
1215 – 1240

GEA Tuchenhagen

Daniel Paluch
  Nowe produkty Gea Flow Components,
1240 – 1305

Argo

Jarosław Harasimczuk
  Najnowsze rozwiązania techniczno-procesowe dla mleczarstwa,
1305 – 1330

OptiFlow

Jakub Stobiecki
  Homogenizatory tłokowe. Innowacyjność, technologia i oszczędność,

1330 – 1530

           p r z e r w a

 o b i a d o w a  - Restauracja Czerwona
1530 – 1555

PP-EKO

Paweł Pietraszek
  Oczyszczanie ścieków w technologii MBR w mleczarstwie,
1555 – 1620


SMF


Anna Litkowiec
  Kompletne linie rozlewnicze mleka i produktów mleczarskich. Pokrycie plazmowe butelek warstwą UV w celu przedłużenia okresu przydatności,
1620 – 1645
 
ATMKonrad Stępień
  Wyższa higiena i bezpieczeństwo pakowania produktów spożywczych,
1645 – 1710GrundfosJerzy Kortus
  Selling Services,
1710 – 1735EcolabŁukasz Samul
  Hybrid – nowa generacja urządzeń pianowych,

1735 – 1745

       podsumowanie

i zamknięcie seminarium.

     2000

        u r o c z y s t a

 k o l a c j a   

20 lutego 2015 r. (piątek)

  700 – 900 - ś n i a d a n i e  - Restauracja Czerwona
         1100 - zakończenie pracy sekretariatu seminarium.

 

Prezentacje
w sali obrad
Prezentacje
w sali ekspozycyjnej
Plan rozmieszczenia
ekspozycji firm

Prezentacje w sali ekspozycyjnej:

 18 lutego 2015 r. (środa)
                                      
1045 – 1110


Ampack Grupa Bosch 


Roland Schulz
  Elastyczne napełnianie produktów mleczarskich w warunkach najwyższej higieny,
1110 – 1135

Busch Polska

Jarosław Słupecki
  Technologia próżniowa dla przemysłu mleczarskiego,

 

      
1555 – 1620


Cokon


Robert Zachert
  Obniżanie kosztu opakowań zbiorczych oraz pakowania zbiorczego przetworów mlecznych w karton i na paletki,
1620 – 1645

Döhler Polska

Aleksander Płonka
  Kompetencje Döhler Group dla przemysłu mleczarskiego.
    

 19 lutego 2015 r. (Czwartek)
                                      
1025 – 1050


Eurowater 


Jacek Grzech
  Nowoczesne, proekologiczne i oszczędne systemy uzdatniania wody firmy Eurowater,
1050 – 1115

KUKA Roboter

Janusz Jakieła
  Robotyzacja w zakładach mleczarskich według KUKA Roboter – przykłady wdrożeń,
1115 – 1140


ProMinent Dozotechnika

Zbigniew Ludwiczak, Marcin Karczewski  Oferta firmy ProMinent Dozotechnika dla zakładów mleczarskich.

    

Prezentacje
w sali obrad
Prezentacje
w sali ekspozycyjnej
Plan rozmieszczenia
ekspozycji firm

Plan rozmieszczenia ekspozycji firm

 
1- Döhler Polska 25- ATM
2- Grundfos 26- Constantia ColorCap
3- PP-EKO 27- Busch Polska
4- ProMinent Dozotechnika 28- Tajfun
5- Trepko 29- Tajfun
6- Novadan 30- GEA Tuvhenhagen
7- KUKA Roboter 31- Spinex
8- Eurowater 32- ASTI
9- Ampack Grupa Bosch 33- Tewes-Bis
10- Izolacje 34- Mlekomat
11- GEA 35- Mlekomat
12- GEA 36- Mlekomat
13- OptiFlow 37- Mlekomat
14- OptiFlow 38- Mlekomat
15- Culinar 39- Milk Hydrosan
16- PACKSOL 40-
17- Euro-PAN 41- APB Wydaw.
18- IIPM 42-
19- FLOTTWEG 43- ULMA Packaging
20- ZENTIS 44- NORD Napędy
21- Ecor Product 45- Veolia Industry
22- Wild Polska 46- Veolia Industry
23- Cokon 47-
24- ATM 48- FlexLink
 


Aktualizacja: 22:33 2015-02-12
DE
EN
PL
USA only