Wyposażenie aparaturowe
Katedry Biotechnologii Żywności
-
Fermentor BioFlo III (New Brunswick).
-
Fermentor Microferm (New Brunswick).
-
Fermentor Multigen (New Brunswick).
-
Ultrawirówka (Sorvall).
-
Wirówka PR-1000 (IEC).
-
Urządzenie do dezintegracji komórek DynoMill.
-
System chromatografii cieczowej BioPilot (Pharmacia).
-
Urządzenia do elektroforezy PAGE i agarozowej (BioRad, TE Kucharczyk).
-
Urządzenia do realizacji technik membranowych Carbosep, Amicon.
-
Termocykler.
-
Spektrofotometr DU-650 (Beckman).
-
Urządzenie do elektrofuzji i elektroporacji
ECM 200 (BTX).
-
Urządzenie do presuryzacji żywności
(Unipress).
-
System do elektroforezy pulsacyjnej
CHEF III (Bio-Rad).
-
Titrator Titroline (Schott).
-
Dwu-detektorowy system do elektroforezy
kapilarnej (Bio-Rad).
-
System do uzdatniania wody (Millipore).
-
Mini Linia Mleczarska (Pasteryzator,
Homogenizator, Wirówka itp.)