Dzień Otwarty UWM 2025 za nami!
24 kwietnia nasz wydział po raz kolejny aktywnie włączył się w organizację Dnia Otwartego Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. To okazja, aby zaprezentować ofertę edukacyjną oraz codzienność studiowania na naszych kierunkach.
Zwiedzający wzięli udział w interaktywnych warsztatach, quizach i degustacjach, które czekały na nich zarówno na stanowisku w Bibliotece Uniwersyteckiej, jak i w przestrzeniach dydaktycznych naszego wydziału. Program obejmował m.in. warsztaty sensoryczne, quizy tematyczne z zakresu mikrobiologii i technologii żywności, degustację jadalnych owadów oraz mlecznych deserów, a także wykłady, konkursy i możliwość zwiedzania Centrum Gastronomii z Dietetyką i Biooceną Żywności.
Dzień Otwarty to nie tylko promocja kierunków studiów, ale także okazja do bezpośredniego kontaktu z kadrą, studentami i infrastrukturą naszego wydziału. Dziękujemy wszystkim, którzy nas odwiedzili i wspólnie z nami odkrywali smak nauki!



