InnodairyEdu. Szkoła letnia. PARMA 2021
Wszystko co dobre szybko się kończy, chociaż doświadczenia i wspomnienia zostają na zawsze:).
5-o dniowy pobyt na Uniwersytecie w Parmie we Włoszech, w ramach projektu International Summer School on Innovative Dairy Science Education dobiegł końca.
Podczas kursu nasza reprezentacja studencka i kadra naukowa skupiona wokół projektu InnoDairyEdu analizowała materiały dydaktyczne, opracowane w ramach tego europejskiego projektu, pod kątem przydatności i funkcjonalności podczas zajęć realizowanych w ramach studiów magisterskich/inżynierskich z zakresu nauk o żywności/mleczarstwie.
Międzynarodowa grupa studentów każdego dnia mogła zgłębiać wiedzę nt. surowego mleka, podstaw jego przetwarzania i produkcji przetworów mleczarskich, postępów w przetwórstwie mleka, nowości technologicznych i produktowych, bezpieczeństwa, regulacji prawnych zw. z przetwórstwem mleka, a także przedsiębiorczości.
Na koniec nasze studentki doskonale poradziły sobie z Self-assesment.
Na fotorelacje, szczególnie z wizyty studyjnej w UNESCO CREATIVE CITY OF GASTRONOMY. CHEESE&WINE zapraszamy na nasze media społecznościowe:)