Innowacyjne produkty naszych naukowców w ramach projektu SUP-RIM

Wydział Nauki o Żywności UWM w Olsztynie od dwóch lat aktywnie uczestniczy w projekcie SUP-RIM (Sieć Uczelni Przyrodniczych – Rozwój Innowacyjnego Mleczarstwa). To przedsięwzięcie, realizowane do 2027 roku przy wsparciu Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego, skupia się na opracowywaniu nowoczesnych rozwiązań dla branży mleczarskiej.   

 

 

 

 

Efektem badań prowadzonych przez naszych naukowców są innowacyjne produkty:

Produkty te zostały zaprezentowane w Pawilonie Polskiej Nauki, zorganizowanym przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz czołowe instytucje partnerskie, w ramach XXXIV Forum Ekonomicznego w dniach 2–4 września 2025 roku w Karpaczu.

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami w załączonych materiałach PDF.