Kuchnia Vikinga w Białymstoku otworzyła swoje podwoje na naszych studentów Gastronomii - sztuki kulinarnej
Kuchnia Vikinga w Białymstoku to nie lada gratka dla wszystkich entuzjastów perfekcjonizmu i ogromu doświadczenia oraz zasięgu działania, a przekonać się o tym mogli studenci III i IV roku studiów pierwszego stopnia kierunku Gastronomia - sztuka kulinarna.
Firma obsługuje ponad 5000 miejscowości w Polsce, co świadczy o jej ogromnym doświadczeniu i zaufaniu klientów. Profesjonalizm i skali, na jakiej organizowana jest praca na każdym etapie, począwszy od zarządzania zamówieniami, aż po perfekcyjnej realizacji produkcji dań, pakowanie i logistykę dostaw.
Nasi studenci mieli okazję zagłębić się w specyfikę pracy kuchni cateringowej. Zobaczyli, jak firma została zaprojektowana, poznali filozofię pracy oraz ścisłe procedury zarządzania jakością i
bezpieczeństwem żywności. To doświadczenie z pewnością będzie miało istotny wpływ na rozwijający się obszar wiedzy i umiejętności naszych przyszłych ekspertów kulinarnych.
Serdecznie dziękujemy całej drużynie Kuchni Vikinga za niezwykłe przyjęcie naszej grupy studentów. To doświadczenie było możliwe dzięki zaangażowaniu i profesjonalizmu każdego z Was. szczególne podziękowania kierujemy na ręce Pani Dyrektor Operacyjnej, Izabeli Sieńko, za serdeczność i zaangażowanie w wizytę. Miło było zobaczyć także twarze absolwentów naszego Wydziału w Kuchni Vikinga, co dodatkowo umacnia nasze więzi.
Życzymy Kuchni Vikinga dalszych sukcesów - wiemy, że przed Wami ogrom ciekawych inicjatyw, za które trzymamy kciuki! Jesteśmy przekonani, że nasza współpraca będzie się rozwijać. Czekamy z niecierpliwością na kolejne spotkanie, być może na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie lub ponownie w Kuchni Vikinga.
Wyjazd koordynowali: dr hab. inż. Sylwia Anna Tarczyńska oraz mgr inż. Szymon Andrzejewski. Opiekunami grupy były również: dr hab. inż. Marzena Danowska-Oziewicz, prof. UWM oraz dr hab. inż. Mirosława Karpińska-Tymoszczyk, prof. UWM.