Spotkanie z UCZNIAMI ZSCKR w Dobrocinie
"Cudowna nowa żywność" była pretekstem spotkania przedstawicieli KN Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej oraz Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie z Uczniami Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobrocinie dnia 14 stycznia br.
Czym jest "CUDOWNA NOWA ŻYWNOSĆ" wyjaśniały podczas prelekcji inż. Karolina Lisińska oraz mgr inż. Aleksandra Purkiewicz, prowokując uczniów kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych do dyskusji.
Podczas spotkania możliwości dalszej nauki w ramach oferty dydaktycznej WNoŻ zaprezentował Prodziekan ds. studenckich dr inż. Adam Więk:
Korzyści wynikające z nauki na kierunkach przygotowujących do pracy oraz możliwe ścieżki rozwoju zawodowego wskazywali wspólnie Dyrektor ZSCKR mgr Andrzej Dzieliński, Opiekun KN Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej dr inż. Joanna Ciborska oraz Prodziekan ds. studenckich.
Spotkanie zrealizowano w ramach popisanej umowy o współpracy pomiędzy ZSCKR w Dobrocinie a Wydziałem Nauki o Żywności UWM w Olsztynie.
Kolejne spotkanie zaplanowano wiosną w pięknym Kortowie !!!
#technologiażywnościiżywienieczłowieka
#bezpieczeństoicertyfikacjażywności
#gastronomiasztukakulinarna