BROWARY ŁÓDZKIE poszukują piwowara
Poszukujemy osoby dla której piwowarstwo jest pasją a praca zawodowa jest realizacją tej pasji. Z tego powodu informacja iż poszukujemy osoby na stanowisko piwowara jest zawężeniem oczekiwań którego chcielibyśmy uniknąć. Obowiązki które chcemy powierzyć kandydatowi na stanowiska piwowara byłyby realizowane w następujących obszarach
- Wydział warzelni – wykonywanie procesu warzenia brzeczki w zautomatyzowanym procesie, metodą infuzyjną oraz procesu chłodzenia
- Wydział fermentacji i leżakowania – prowadzenie procesu fermentacji i leżakowania piwa wraz z nadzorem nad gospodarką drożdżową wraz z systemem propagacji drożdży
- Wydział filtracji – wykonywanie procesu technologicznego mieszania piwa z napojami bezalkoholowymi w celu otrzymania produktu będącego piwem smakowym oraz filtracja różnych gatunków piwa typu lager
- Rejestracja i analiza danych technologicznych
- Wykonywanie działań kor korygujących w celu poprawy wskaźników jakościowych i kosztowych
- Ścisła współpraca z Działem Kontroli jakości mająca na celu realizacje norm jakościowych dla procesów między operacyjnych i gotowego produktu
- Wykonywanie procesów mycia i dezynfekcji w wydziałach warzelni, fermentacji ,leżakowni i filtracji przy zastosowaniu stacji CIP
- Przestrzeganie procedur przyjętych przez producenta norm zarządzania jakością IFS
Wymagania dodatkowe:
- Dobra znajomość oprogramowania Excell w celu statystycznej analizy procesu produkcji
- Umiejętność myślenia analitycznego i samodzielności w działaniu
- Wykształcenie wyższe technologiczne: Nauka o żywności – ukończone studia minimum 1 stopnia.
- Ze względu na planowaną ścieżkę kariery pożądane studia magisterskie
Oferujemy:
- ciekawą, pełną wyzwań pracę
- duże i zróżnicowane możliwości rozwoju zawodowego
- otwartość na pomysły i możliwość wdrażania własnych rozwiązań
- konkurencyjne wynagrodzenie
- umowę o pracę oraz możliwość korzystania z mieszkania służbowego
- oferty należy składać na adres e-mail: browar@browarlodz.com.pl