Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Oddział Olsztyński
serdecznie zaprasza na
XXIV Sesję Naukową
Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ
oraz
VII International Session of Young Scientific Staff
„Żywność – wczoraj, dziś
i na zdrowe jutro”
i na zdrowe jutro”
1. Miejsce obrad:
„Hotel Park”, al. Warszawska 119, 10-701 Olsztyn
2. O Konferencji Naukowej:
XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff są kontynuacją corocznych spotkań, których celem jest umożliwienie prezentacji dorobku naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki oraz wymiana doświadczeń i poglądów w gronie młodej i doświadczonej kadry naukowej. Mamy nadzieję, że tegoroczna Sesja przyczyni się również do dalszej integracji środowiska związanego z szeroko rozumianą nauką o żywności.
Prezentowane prace naukowe będą dotyczyły przetwarzania żywności, udoskonalania procesów technologicznych, dodatków do żywności, analizy żywności, kształtowania jakości nowych produktów spożywczych oraz towaroznawstwa.
W ramach sesji będą prezentowane doniesienia ustne oraz postery. Wzorem lat poprzednich autorami doniesień winni być młodzi pracownicy nauki.
3. Tematy wiodące:
• Żywność regionalna i tradycyjna
• Innowacje w technologii żywności
• Higiena produkcji żywności
• Związki bioaktywne w żywności
• Jakość i autentyczność żywności
• Żywienie człowieka i zachowania konsumentów