Nasi studenci wśród najlepszych w Europie!

 

Precyzyjnie rozpoznają aromaty, wyczuwają najmniejsze niuanse smaku i bezbłędnie oceniają jakość produktów mleczarskich. Studenci z Naukowego Koła Technologów Mleczarstwa Wydziału Nauki o Żywności zdobyli dwa drugie miejsca i trzecie drużynowo w międzynarodowym konkursie EUROPEL 2024 w Alkmaar – rywalizując z przedstawicielami najlepszych uczelni z Europy.

To nie tylko sukces, ale dowód na to, że praktyczne umiejętności zdobywane na naszym wydziale mają realną wartość w międzynarodowej skali. Jak wyglądały przygotowania? Co oceniano? I dlaczego ten konkurs to sensoryczne wyzwanie na najwyższym poziomie?

Zachecamy do przeczytania pełnej relacji z udziału studentów w konkursie EUROPEL 2024.
uwm.edu.pl/aktualnosci/studenci-wydzialu-nauki-o-zywnosci-uwm-z-sukcesami-w-europejskim-konkursie-sensorycznym