Realizowane projekty

Realizowane projekty

  • „Określenie przeciwhiperglikemicznych właściwości betalain”

Kierownik projektu: dr hab. inż. Tomasz Sawicki, prof. UWM        

Nr projektu: 2020/37/B/NZ9/00651

Typ projektu:OPUS

  • „Wpływ fermentacji na profil związków fenolowych i właściwości prozdrowotne wybranych produktów pszczelich”

Kierownik projektu: dr Monika Jabłońska

Nr projektu: 2023/07/X/NZ9/01353
Typ projektu: MINIATURA

  • „Analiza wzorów żywienia i metabolitów elagotanin w kontekście występowania bezsenności u kobiet w wieku około- i pomenopauzalnym. Wstępne badania przekrojowe”

Kierownik projektu: dr inż. Beata Stasiewicz

Nr projektu: 2024/08/X/NZ9/00854

Typ projektu: MINIATURA                

  • „Wpływ fleksitariańskiego okna żywieniowego na zaburzenia metaboliczne u młodych mężczyzn o normalnej masie ciała: randomizowane badanie o schemacie czynnikowym z grupą kontrolną (Badanie FlexiFast)”

Kierownik projektu: dr Marta Lonnie          

Nr projektu: 2021/41/N/NZ9/01129

Typ projektu: PRELUDIUM              

  •  „Popularyzacja alternatywnych źródeł białka i szerzenie świadomości na temat zrównoważonego rozwoju wśród młodzieży”          
    Kierownik projektu: dr inż. Joanna Ciborska

Typ projektu: Projekt Koła Naukowego Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej wygrany w konkursie BOŚ