Realizowane projekty
Realizowane projekty
- „Określenie przeciwhiperglikemicznych właściwości betalain”
Kierownik projektu: dr hab. inż. Tomasz Sawicki, prof. UWM
Nr projektu: 2020/37/B/NZ9/00651
Typ projektu:OPUS
- „Wpływ fermentacji na profil związków fenolowych i właściwości prozdrowotne wybranych produktów pszczelich”
Kierownik projektu: dr Monika Jabłońska
Nr projektu: 2023/07/X/NZ9/01353
Typ projektu: MINIATURA
- „Analiza wzorów żywienia i metabolitów elagotanin w kontekście występowania bezsenności u kobiet w wieku około- i pomenopauzalnym. Wstępne badania przekrojowe”
Kierownik projektu: dr inż. Beata Stasiewicz
Nr projektu: 2024/08/X/NZ9/00854
Typ projektu: MINIATURA
- „Wpływ fleksitariańskiego okna żywieniowego na zaburzenia metaboliczne u młodych mężczyzn o normalnej masie ciała: randomizowane badanie o schemacie czynnikowym z grupą kontrolną (Badanie FlexiFast)”
Kierownik projektu: dr Marta Lonnie
Nr projektu: 2021/41/N/NZ9/01129
Typ projektu: PRELUDIUM
- „Popularyzacja alternatywnych źródeł białka i szerzenie świadomości na temat zrównoważonego rozwoju wśród młodzieży”
Kierownik projektu: dr inż. Joanna Ciborska
Typ projektu: Projekt Koła Naukowego Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej wygrany w konkursie BOŚ