Program Seminarium*:
=> PLAN ROZMIESZCZENIA EKSPOZYCJI FIRM (12 – 13 lutego 2014r.)
11 lutego 2014 r. (wtorek)
1400 | początek pracy | sekretariatu seminarium, recepcja gości w hotelu |
1700 – 1730 | MILK HYDROSAN | Grzegorz Augustyniak, Andrzej Drajewicz Inwestycje w energię odnawialną i ochronę środowiska połączone z dofinansowaniem UE w latach 2014÷2020, |
1730 – 1750 | Dalkia | Marek Godyń Zarządzanie mediami energetycznymi w przemyśle mleczarskim, |
1750 – 1820 | BIG-POL | Wiesław Wasilewski DOTACJE DLA ZUCHWAŁYCH - nowa perspektywa finansowa. |
1900 – | k o l a c j a |
12 lutego 2014 r. (środa)
700 – 800 | ś n i a d a n i e | - Restauracja Czerwona |
800 – 820 | Otwarcie seminarium | Zygmunt Zander, Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec Wystąpienia okolicznościowe Dziekana WNoŻ UWM i zaproszonych gości. Wystąpienia firmy Zentis Polska z okazji XV-lecia seminarium Techmilk, |
820 – 845 | GEA Refrigeration | Maciej Piątkowski Obniżyć koszty eksploatacji i nie zapomnieć o …, |
845 – 910 | Tetra Pak | Joanna Olszewska Rozwiązania Firmy Tetra Pak dedykowane do przemysłu mleczarskiego, |
910 – 935 | SPINEX | Sandra Spinkiewicz Zawory dwugniazdowe Pentair Sudmo – nowe rozwiązanie DSV Complete, |
935 – 1000 | NOVADAN | Marek Równicki Automatyczne systemy mycia pianowego urządzeń w przemyśle mleczarskim, |
1000 – 1020 | p r z e r w a | |
1020 – 1045 | Culinar | Michał Korzycki Smaki Brazylii. Sportowy akcent w mleczarstwie, |
1045 – 1110 | Grundfos | Adam Kowalka E-solution – pomiary, sterowanie, monitoring w instalacjach pompowych, |
1110 – 1135 | ECOLAB | Robert Najman Higiena powietrza w przemyśle spożywczym, |
1135 – 1200 | Zentis | Maciej Banaś Zentis - innowacja w zgodzie z tradycją; Adam Głowacki Jak to jest zrobione – techniczne nowości ze znakiem Zentis, |
1200 – 1220 | p r z e r w a | |
1220 – 1245 | Alfa Laval | Mariusz Kłosiński Produkty Alfa Laval dla przemysłu mleczarskiego, |
1245 – 1310 | HALOILA | Władysław Filipiuk „OCTOMAX” - optymalizacja kosztów i minimalizacja strat w logistyce przez maksymalizację niezawodności owijania ładunków paletowych na owijarkach „octopus”, |
1310 – 1335 | Diversey | Jacek Krajewski Diversey™ Enduro Power® - Siła wydajności i efektywności, |
1335 – 1400 | GEA Westfalia | Wojciech Walesieniuk O małych maszynach do wielkiego mleka, |
1400 – 1530 | p r z e r w a | o b i a d o w a - Restauracja Czerwona |
1530 – 1555 | IMCD | Zdzisław Płuszka "Pack - Age" - szansa dla sera!, |
1555 – 1620 | Bactoforce | Piotr Augustyniak Wykorzystanie prewencyjnego wykrywania zagrożeń mikrobiologicznych w zarządzaniu jakością, |
1620 – 1645 | Noack | Marcin Traut Kontrola jakości mleka i produktów mleczarskich, |
1645 – 1710 | OptiFlow | Jakub Stobiecki Mycie zbiornika - jak ograniczyć koszty i czas. Oferta firmy OptiFlow, |
1710 – 1735 | Riedel | Waldemar Mazur Wysokowydajny filtr workowy z odzyskiem ciepła do ogrzewania powietrza wlotowego w suszarni, |
1900 | k o l a c j a | |
 13 lutego 2014 r. (czwartek)
700 – 800 | ś n i a d a n i e | - Restauracja Czerwona |
800 – 815 | Weber | Przemysław Leszczyński Możliwości stosowania zbiorników z tworzyw termoplastycznych w przemyśle, |
815 – 830 | Mlekomat | Piotr Laskus Roboty w mleczarstwie – przykłady zastosowań, |
830 – 855 | TREPKO | Paweł Łagoda Technologie pakowania wspomagające jakość produktów mleczarskich, |
855 – 920 | Unitex | Jarosław Ostrowski Instalacje przygotowania wody w zakładach mleczarskich – 20 lat obecności CBW UNITEX w mleczarstwie, |
920 – 945 | HUGART | Adam Szczepanek Najnowsze wdrożenia i rozwiązania techniczne firmy Hugart w 2013, |
945 – 1005 | p r z e r w a | |
1005 – 1030 | ECOR | Arkadiusz Groszewski Najnowsze trendy w produkcji opakowań dla przemysłu mleczarskiego, |
1030 – 1055 | HYPRED | Janusz Grygiel AQUA AURUM – nowoczesne zarządzanie higieną w układach CIP, |
1055 – 1120 | Ulma | Piotr Kosik Automatyzacja procesów pakowania produktów mleczarskich- rozwiązania oferowane przez ULMA Packaging, |
1120 – 1145 | GEA TU | Mirosław Stępień Program produkcji – GEA Flow Components, |
1145 – 1205 | p r z e r w a | |
1205 – 1230 | Colorcap | Krzysztof Bojdoł Bezpieczeństwo produktu a tlen jako wróg nr 1 dla druku UV. Technologia HD, |
1230 – 1255 | OBRAM | Jan Wiśniewski Nowe uruchomienia linii technologicznych do produkcji serów, |
1255 – 1320 | GEA PE | Jarosław Trębski "Engineering for a better world" - GEA Twoim partnerem w innowacjach, |
1320 – 1345 | SPX | Jakub Cichosz Procesy wirowania w przemyśle mleczarskim – nowe rozwiązania w ofercie SPX, |
1345 – 1410 | Euro-Pan | Helmut Plapp, Uwe Gerasch, Mieczysław Pankiewicz, Ryszard Gajos Wysokie standardy higieniczne i innowacje w pakowaniu produktów mleczarskich, |
1410 – 1530 | p r z e r w a | o b i a d o w a - Restauracja Czerwona |
1530 – 1555 | Tewes-Bis | Grzegorz Łokucjewski Tewes-Bis spojrzenie w przyszłość, |
1555 – 1620 | BABCOCK | Wojciech Barański, Krzysztof Szymczyk Nagrzewnice powietrza w proszkowniach mleka. Aspekt techniczny i ekonomiczny oraz przykłady wdrożeń |
1620 – 1645 | BPSC | Piotr Durło, Andrzej Szubryt Informatyczna droga mleka, |
1645 – 1710 | SMF | Ryszard Noga Kompletne linie nalewu mleka. Automatyczne maszyny wydmuchowe do butelek PET wielowarstwowych sterylizowanych ozonem, |
1710 – 1735 | FlexLink | Robert Jastrzębski Systemy automatycznego pakowania i paletyzacji w przemyśle mleczarskim, |
1735 – 1745 | podsumowanie | i zamknięcie seminarium. |
2000 | u r o c z y s t a | k o l a c j a |
14 lutego 2014 r. (piątek)
700 – 900 | - | ś n i a d a n i e - Restauracja Czerwona | |
1100 | - | zakończenie pracy sekretariatu seminarium. | |