BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI
NAJBLIŻSZA REKRUTACJA. ZOSTAŃ NASZYM STUDENTEM. APLIKUJ ->> TU
BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI - STUDIA I STOPNIA (INŻYNIERSKIE). NOWOŚĆ W OFERCIE KSZTAŁCENIA
JEST DLA OSÓB, KTÓRE…
pasjonuje żywność, są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej, chcą poznać tajniki kształtowania smaku i innych cech sensorycznych żywności a także są zainteresowane procesami pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności.
POSZUKUJĄ …
programu studiów, który pozwoli zdobyć wiedzę i umiejętności w zakresie produkcji żywności, ze szczególnym uwzględnieniem regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa, jakości i certyfikacji żywności, systemów gwarantujących jakość i zasad urzędowej kontroli żywności, aspektów środowiskowych pozyskiwania surowców spożywczych i ich przetwarzania, programu, w którym uwzględniono realizację praktyk zawodowych w wiodących przedsiębiorstwach łańcucha żywnościowego oraz jednostkach nadzoru i jednostkach certyfikujących .
CHCĄ ZOSTAĆ ...
- specjalistą ds. jakości,
- specjalistą ds. bezpieczeństwa żywności,
- analitykiem żywności – laborantem,
- specjalistą/konsultantem w firmach doradczych i badawczo-rozwojowych,
- specjalistą ds. certyfikacji,
- pracownikiem nadzoru sanitarnego i handlowego
- menedżerem ds. jakości,
Program studiów na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI , został opracowany z myślą o zdobywaniu doświadczenia akademickiego, w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności, a także dzięki silnej współpracy naszego wydziału z otoczeniem gospodarczym oraz praktykami.
Dzięki praktycznym metodom nauczania, w oparciu o doskonałą i nowoczesną infrastrukturę dydaktyczno – badawczą studenci studiów inżynierskich nie tylko zasmakują czym jest studiowanie, ale także będą realizować projekty oparte o rzeczywiste scenariusze.
Wydział Nauki o Żywności współpracuje z przemysłem już od 75 lat i jest kuźnią kadr dla całego łańcucha żywnościowego. Wielu wyjątkowych pracowników przemysłu spożywczego oraz organów kontroli i nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności szczyci się ukończeniem studiów właśnie na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Szczegółowe informacje o kierunku:
Poziom kształcenia: | studia I stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki |
Dziedzina nauk: | rolniczych |
Dyscyplina naukowa: | technologia żywności i żywienia |
Tytuł zawodowy: | inżynier |
Efekty uczenia się: | zobacz |
Treści kształcenia: | zobacz |
Sylwetka absolwenta: | zobacz |
Plan studiów: | zobacz |
Studia niestacjonarne: | nie |
Kończąc inżynierskie (3,5 roku) studia na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI możesz kontynuować przygodę ze studiowaniem na studiach magisterskich(1,5 roku) na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, w zakresie:
- Technologia żywności
- Menedżer produktów żywnościowych
- Żywienie człowieka
- Food engineering (studia w języku angielskim)
NAJBLIŻSZA REKRUTACJA. ZOSTAŃ NASZYM STUDENTEM. APLIKUJ ->> TU
PIERWSZY ETAP:
- Sprawdź kryteria kwalifikacji na I stopień studiów na kierunkach WNoŻ.
- Wypełnij online formularz zgłoszenia na studia dostępny na: www.irk.uwm.edu.pl.
- Wnieś w terminie opłatę rekrutacyjną.
- Sprawdź uzyskane punkty i dowiedz się czy jesteś w kolejnym etapie.
KRYTERIA KWALIFIKACJI:
Konkurs (ranking) sumy % punktów uzyskanych z przedmiotów z części pisemnej egzaminu maturalnego występujących na świadectwie dojrzałości (wybór 3 przedmiotów):
BIOLOGIA, CHEMIA, FIZYKA, GEOGRAFIA, JĘZYK OBCY NOWOŻYTNY, MATEMATYKA
DRUGI ETAP:
- Jeżeli już wiesz, że jesteś w drugim etapie, wystarczy, że złożysz wymagane dokumenty, które należy dostarczyć do Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej UWM.
- Po weryfikacji dokumentów na Twoim profilu pojawi się informacja, że zostałeś przyjęty na studia. Witamy!