Dzień Informacyjny EIT Food + warsztaty
Czym kierować się przy wyborze stażu? Gdzie szukać dofinansowania do start-upów? Co korporacje mogą zaoferować start-upom?
Odpowiedzi na te i wiele innych pytań usłyszymy podczas Spotkania Informacyjnego EIT Food RIS Awareness Day, które odbędzie się w Olsztynie 16 października 2018. Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności jest współorganizatorem tego wydarzenia i wraz z ekspertami m.in. z firm MASPEX, Siemens i Aterlogic przybliży uczestnikom temat innowacyjnych ścieżek rozwoju w sektorze rolno-spożywczym.
Data i miejsce:
16 października 2018r., Hotel HP Park, al. Warszawska 119a, 10-701 Olsztyn
Zapisy:
RIS@eitfood.eu (ilośc miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń)
Program:
09.30 – 10.00 Rejestracja uczestników
10.00 – 10.30 Innowacje w sektorze rolno-spożywczym: Ty i EIT Food
- Prof. Mariusz Piskuła, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN,
- Marcin Kardas, EIT Food CLC North-East.
10.30 – 11.45 Start-up czy korporacja?
Czy warto tworzyć start-up? Gdzie szukać dofinansowania start-upów? Od czego zacząć? Co oferują korporacje we współpracy ze start-upami w obszarze agri-food?
- Adrianna Bałazy, EIT Food CLC North-East,
- Anna Bednarska, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badania Żywności PAN,
- Hubert Gęsiarz, ThermoEye,
- Ewa Mikos-Romanowicz, Siemens,
- Tomasz Prusinowski, Aterlogic.
11.45 – 12.00 Przerwa kawowa
12.00 – 13.30 Staż – czy, gdzie i jak?
Jak staż może pomóc w rozwoju kariery zawodowej? Czym kierować się przy wyborze stażu? Gdzie szukać informacji o stażach? Jak przygotować się do stażu?
- Martyna Czerniakowska, Uniwersytet Warszawski,
- Bartosz Fotschki, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badania Żywności PAN,
- Dorota Kopeć, Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego,
- Małgorzata Starowicz, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badania Żywności PAN,
- Agnieszka Wojtkowska, Maspex.
13.30 – 14.30 Lunch
14.30 – 17.00 Warsztaty 1 – Ty i Twój przyszły pracodawca (Maspex, Uniwersytet Warszawski)
14.30 – 17.00 Warsztaty 2 – Internet Rzeczy z MindSphere (Siemens)