Przejdź do treści Przejdź do menu głównego
  • Poczta UWM
  • Wydziały
  • BIP
  • Przewodnik
  • Zaloguj
Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie

Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością

Jesteś tutaj

  • Wydział
  • Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
  • Projekty naukowe

Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością

  • Strona główna
  • Historia
  • Działalność dydaktyczna
  • Działalność naukowo-badawcza
  • Projekty naukowe
    • Projekty badawcze
      • Innowacyjne technologie produkcji składników funkcjonalnych pochodzenia mlecznego i rozwój nowych produktów
      • Wpływ beta-glukanów na cechy reologiczne oraz biodostępność związków mineralnych z produktów mleczarskich
      • Właściwości reologiczno-sensoryczne serów o zmienionej proporcji αs-kazeiny do β-kazeiny
    • Zadania badawcze
  • Oferta badawcza
  • Wyposażenie Katedry
  • Współpraca z otoczeniem gospodarczym
  • Patenty, wdrożenia i inne ważne inicjatywy
  • Sekcja Chemii i Technologii Mleka PTTŻ

Projekty badawcze

  • Innowacyjne technologie produkcji składników funkcjonalnych pochodzenia mlecznego i rozwój nowych produktów
  • Wpływ beta-glukanów na cechy reologiczne oraz biodostępność związków mineralnych z produktów mleczarskich
  • Właściwości reologiczno-sensoryczne serów o zmienionej proporcji αs-kazeiny do β-kazeiny
Godło Rzeczypospolitej Polskiej

Deklaracja dostępności

Powrót do góry