TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
"Wysoko pozytywna ocena Polskiej Komisji Akredytacyjnej"; Dowiedz się więcej:
http://www.uwm.edu.pl/egazeta/technologia-zywnosci-zywienie-czlowieka-swietnie-ocenie-pka
NAJBLIŻSZA REKRUTACJA. ZOSTAŃ NASZYM STUDENTEM. APLIKUJ ->> TU
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
JEST DLA OSÓB, KTÓRE…
pasjonuje żywność, są zainteresowane zrozumieniem złożoności procesów pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności, chcą poznać tajniki smaku i innych cech sensorycznych żywności, a także są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej
POSZUKUJĄ …
programu, który zapewni im umiejętności niezbędne do wpływania na rynek żywności oraz pomoże poprawić jakość życia ludzi, dzięki dogłębnemu zrozumieniu procesów związanych z wytwarzaniem żywności i wprowadzaniem jej na rynek.
CHCĄ ZOSTAĆ ...
- technologiem,
- głównym technologiem,
- kierownikiem produkcji,
- menedżerem ds. jakości,
- pracownik nadzoru sanitarnego i handlowego
NASZA TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA TO WYJĄTKOWY KIERUNEK:
Programy studiów na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOSĆI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, zarówno na studiach pierwszego i drugiego stopnia został opracowany z myślą o zdobywaniu doświadczenia akademickiego, w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności oraz o przeprowadzane przez nich badania, a także dzięki silnej współpracy naszego wydziału z otoczeniem gospodarczym oraz praktykami.
TECHNOLOGIA ŻYWNOSĆI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA to kierunek na którym młodzi ambitni adepci technologii żywności zdobywają umiejętności, niezbędne na drodze stawania się profesjonalistami zdolnymi do stawienia czoła prawdziwym wyzwaniom.
Wydział Nauki o Żywności współpracuje z przemysłem już od ponad 75 lat i jest kuźnią kadr dla przemysłu spożywczego, zwłaszcza mleczarskiego. Wielu wyjątkowych pracowników przemysłu spożywczego oraz organów kontroli i nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności szczyci się ukończeniem kierunku właśnie na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Dzięki praktycznym metodom nauczania, w oparciu o doskonałą i nowoczesną infrastrukturę dydaktyczno – badawczą studenci studiów inżynierskich oraz magisterskich nie tylko zasmakują czym jest studiowanie, ale także będą realizować projekty oparte o rzeczywiste scenariusze.
Studia na naszym wydziale kończą się na pierwszym stopniu uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera, a na drugim stopniu magistra inżyniera. To są wiedza i umiejętności weryfikowane przez rynek pracy.
Kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA na Wydziale Nauki o Żywności UWM przeszedł znakomicie ewaluację (2019). Polska Komisja Akredytacyjna w raporcie oceniającym podkreśliła bardzo dobre przygotowanie absolwentów do zawodu. Wyniki ewaluacji są ważne przez najbliższe 6 lat.
Portal OTO UCZELNIE o kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka pisze tak: https://www.otouczelnie.pl/artykul/1428/Technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Szczegółowe informacje:
Poziom kształcenia: | studia I stopnia | studia II stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki | ogólnoakademicki |
Dziedzina nauk: | rolniczych | rolniczych |
Dyscyplina naukowa: | technologia żywności i żywienia | technologia żywności i żywienia |
Tytuł zawodowy: | inżynier | magister inżynier |
Efekty uczenia się: | zobacz | zobacz |
Treści kształcenia: | zobacz | |
Sylwetka absolwenta: | zobacz | zobacz |
Kształcenie w zakresie: | Menedżer produktów żywnościowych Food engineering (studia w j. angielskim) | |
Plan studiów: | zobacz | zobacz |
Studia niestacjonarne: | tak | tak |
Plan studiów niestacjonarnych: | zobacz | zobacz |
NAJBLIŻSZA REKRUTACJA. ZOSTAŃ NASZYM STUDENTEM. APLIKUJ ->> TU
PIERWSZY ETAP:
- Sprawdź kryteria kwalifikacji na I stopień studiów na kierunkach WNoŻ.
- Wypełnij online formularz zgłoszenia na studia dostępny na: www.irk.uwm.edu.pl.
- Wnieś w terminie opłatę rekrutacyjną.
- Sprawdź uzyskane punkty i dowiedz się czy jesteś w kolejnym etapie.
KRYTERIA KWALIFIKACJI:
Konkurs (ranking) sumy % punktów uzyskanych z przedmiotów z części pisemnej egzaminu maturalnego występujących na świadectwie dojrzałości (wybór 3 przedmiotów):
BIOLOGIA, CHEMIA, FIZYKA, GEOGRAFIA, JĘZYK OBCY NOWOŻYTNY, MATEMATYKA
DRUGI ETAP:
- Jeżeli już wiesz, że jesteś w drugim etapie, wystarczy, że złożysz wymagane dokumenty, które należy dostarczyć do Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej UWM.
- Po weryfikacji dokumentów na Twoim profilu pojawi się informacja, że zostałeś przyjęty na studia. Witamy!