Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności

NAJBLIŻSZA REKRUTACJA. ZOSTAŃ NASZYM STUDENTEM. APLIKUJ ->> TU

BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI - STUDIA I STOPNIA (INŻYNIERSKIE)

JEST DLA OSÓB, KTÓRE …

pasjonuje żywność, są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej, chcą  poznać tajniki kształtowania smaku i innych cech sensorycznych żywności a także są zainteresowane procesami pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności.

POSZUKUJĄ …

programu studiów, który pozwoli zdobyć wiedzę i umiejętności  w zakresie produkcji żywności, ze szczególnym uwzględnieniem regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa, jakości i certyfikacji żywności, systemów gwarantujących jakość i zasad urzędowej kontroli żywności, aspektów środowiskowych pozyskiwania surowców spożywczych i ich przetwarzania, programu, w którym uwzględniono  realizację  praktyk zawodowych w wiodących przedsiębiorstwach łańcucha żywnościowego oraz jednostkach nadzoru i jednostkach certyfikujących .

CHCĄ ZOSTAĆ ...

  • specjalistą ds. jakości,
  • specjalistą ds. bezpieczeństwa żywności,
  • analitykiem żywności – laborantem,
  • specjalistą/konsultantem w firmach doradczych i badawczo-rozwojowych,
  • specjalistą ds. certyfikacji,
  • pracownikiem nadzoru sanitarnego i handlowego
  • menedżerem ds. jakości,

Program studiów kierunku BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI został opracowany z myślą o zdobywaniu wiedzy i doświadczenia w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności, a także dzięki silnej współpracy  naszego wydziału z  otoczeniem gospodarczym oraz praktykami. 

Dzięki praktycznym metodom nauczania, w oparciu o doskonałą i nowoczesną  infrastrukturę dydaktyczno – badawczą  studenci studiów inżynierskich nie tylko zasmakują  czym jest studiowanie, ale także  będą realizować projekty oparte o rzeczywiste scenariusze.

Wydział Nauki o Żywności współpracuje z przemysłem już od 75 lat i jest kuźnią kadr dla całego łańcucha żywnościowego. Wielu wyjątkowych pracowników przemysłu spożywczego oraz organów kontroli i nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności szczyci się ukończeniem studiów  właśnie na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

Kończąc studia inżynierskie (3,5 roku) na kierunku BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI możesz kontynuować przygodę ze studiowaniem na studiach magisterskich (1,5 roku)  na  kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, w zakresie:  

  • Technologia żywności,
  • Menedżer produktów żywnościowych
  • Żywienie człowieka
  • Food engineering (studia w języku angielskim)

 

Szczegółowe informacje o programie studiów: 

Poziom kształcenia:studia I stopnia
Profil kształcenia:ogólnoakademicki                                
Dziedzina nauk:rolniczych
Dyscyplina naukowa:technologia żywności i żywienia
Tytuł zawodowy: 
inżynier
Efekty uczenia się:zobacz 
Treści kształcenia:zobacz
Sylwetka absolwenta: zobacz
Plan studiów: zobacz
Studia niestacjonarne:nie

 

NAJBLIŻSZA REKRUTACJA. ZOSTAŃ NASZYM STUDENTEM. APLIKUJ ->> TU