Technologia żywności i żywienie człowieka
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
JEST DLA OSÓB, KTÓRE…
pasjonuje żywność, są zainteresowane zrozumieniem złożoności procesów pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji żywności, pragną poznać tajniki smaku i innych cech sensorycznych żywności, a także są zainteresowane aspektem wytwarzania żywności bezpiecznej, o jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej.
POSZUKUJĄ …
programu, który zapewni im umiejętności niezbędne do wpływania na rynek żywności oraz pomoże poprawić jakość życia ludzi, dzięki dogłębnemu zrozumieniu procesów związanych z wytwarzaniem żywności i wprowadzaniem jej na rynek.
CHCĄ ZOSTAĆ ...
- technologiem,
- głównym technologiem,
- kierownikiem produkcji,
- menedżerem ds. jakości,
- pracownikiem nadzoru sanitarnego i handlowego
Program studiów na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOSĆI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA, zarówno na studiach pierwszego jak i drugiego stopnia został opracowany z myślą o zdobywaniu doświadczenia w oparciu o ekspercką wiedzę pracowników Wydziału Nauki o Żywności oraz o przeprowadzane przez nich badania, a także dzięki silnej współpracy wydziału z otoczeniem społeczno - gospodarczym oraz praktykami.
Wydział Nauki o Żywności współpracuje z przemysłem już od 75 lat i jest kuźnią kadr dla przemysłu spożywczego, zwłaszcza mleczarskiego. Wielu wyjątkowych pracowników przemysłu spożywczego oraz organów kontroli i nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności szczyci się ukończeniem kierunku właśnie na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
Osoby, które zawodowo są związane z przemysłem spożywczym i pragną poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności mogą podjąć studia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka na Wydziale Nauki o Żywności w trybie niestacjonarnym, zarówno na studiach pierwszego jak i drugiego stopnia.
Dzięki praktycznym metodom nauczania, w oparciu o doskonałą i nowoczesną infrastrukturę dydaktyczno – badawczą studenci studiów inżynierskich oraz magisterskich nie tylko zasmakują czym jest studiowanie, ale także będą realizować projekty oparte o rzeczywiste scenariusze.
Studia na naszym wydziale kończą się na pierwszym stopniu uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera, a na drugim stopniu magistra inżyniera. Zdobytą wiedzę i umiejętności weryfikuje rynek pracy.
Kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA na Wydziale Nauki o Żywności UWM przeszedł znakomicie ewaluację (2019). Polska Komisja Akredytacyjna w raporcie oceniającym podkreśliła bardzo dobre przygotowanie absolwentów do zawodu. Wyniki ewaluacji są ważne przez najbliższe 6 lat.
"Wysoko pozytywna ocena Polskiej Komisji Kakredytacyjnej"; Dowiedz się więcej:
http://www.uwm.edu.pl/egazeta/technologia-zywnosci-zywienie-czlowieka-swietnie-ocenie-pka
Szczegółowe informacje o programie studiów:
Poziom kształcenia: | studia I stopnia | studia II stopnia |
Profil kształcenia: | ogólnoakademicki | ogólnoakademicki |
Dziedzina nauk: | rolniczych | rolniczych |
Dyscyplina naukowa: | technologia żywności i żywienia | technologia żywności i żywienia |
Tytuł zawodowy: | inżynier | magister inżynier |
Efekty uczenia się: | zobacz | zobacz |
Treści kształcenia: | zobacz | |
Sylwetka absolwenta: | zobacz | zobacz |
Kształcenie w zakresie: | Menedżer produktów żywnościowych Food engineering (studia w j. angielskim) | |
Plan studiów: | zobacz | zobacz |
Studia niestacjonarne: | tak | tak |
Plan studiów niestacjonarnych: | zobacz | zobacz |