ERASMUS+
STUDENCIE! NIE PRZEGAP SWOJEJ SZANSY!
Agricultural University of Athens (Grecja)
Hogeschool Van Amsterdam (Holandia)
Universidade Do Porto (Portugalia)
Universita Degli Studi Di Bari Aldo Moro (Włochy)
Więcej informacji:
http://bwm.uwm.edu.pl/erasmus/test33/wyjazdy-studentow-na-studia-sms/proces-rekrutacji
Wydziałowy Koordynator Programu Erasmus+:
dr inż. Adriana Łobacz
adriana.lobacz@uwm.edu.pl
Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
WNoŻ, UWM w Olsztynie
Trwa rekrutacja na wyjazdy na PRAKTYKI w ramach programu Erasmus+!!!
Praktyki kierowane są do studentów, jak i absolwentów (do roku po ukończeniu studiów)!
Więcej informacji:
Wydziałowy Koordynator Programu Erasmus+:
dr inż. Adriana Łobacz
adriana.lobacz@uwm.edu.pl
Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
WNoŻ, UWM w Olsztynie
Możliwe są wyjazdy do następujących uczelni partnerskich w ramach umów bilateralnych programu ERASMUS+:
- Justus Liebig Universität, Giessen, Niemcy (2 osoby, I i II stopień)
- Technische Universität München, Niemcy (2 osoby, I i II stopień)
- Fachhochschule Wiesbaden, Geisenheim, Niemcy (1 osoba, I i II stopień)
- Universidad de Burgos, Hiszpania (1 osoba, I i II stopień)
- University of Cordoba, Faculty of Food Science and Technology, Hiszpania (2 osoby, I, II I III stopień)
- Universidad de Murcia, Hiszpania (1 osoba, I i II stopień)
- Université Lille, Francja – Sciences et Technologies (I i II stopień)
- Agricultural University of Athens, Grecja (2 osoby, II stopień)
- Technical Educational Institution (T.E.I.) of Athens, Grecja (2 osoby, I stopień)
- Technological Educational Institute (TEI) of Thessaly, Food Technology Department, Grecja (2 osoby, I stopień)
- Utenos Kolegija, Utena University of Applied Sciences (2 osoby, I stopień)
- Amsterdam University of Applied Sciences, Holandia (2 osoby, I i II stopień)
- Ege University, Izmir, Turcja (3 osoby, I, II i III stopień)
- Abant Izzet Baysal University, Bolu, Turcja (2 osoby, I, II i III stopień)
- Mehmet Akif Ersoy University, Burdur, Turcja (2 osoby, I, II i III stopień)
- Norwegian University of Life Sciences, As, Norwegia (2 osoby, II i III stopień)
- Hochschule Offenburg, Offenburg University of Applied Sciences, Niemcy (15 osób, studenci II stopnia kierunku Food Engineering)
- Universidade do Porto, Portugalia (2 osoby, studenci I stopnia),
- University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of Cluj-Napoca, Rumunia (2 osoby, I i II stopień)
- Syleyman Demirel University, Isparta, Turcja (2 osoby, I i II stopień)
Wyjazdy studentów:
- studenci naszego Wydziału mogą wyjeżdżać na okres kilku miesięcy,
- celem wyjazdu może być wykonanie części doświadczalnej pracy magisterskiej lub zaliczenie jednego semestru nauki,
- wyjazdy przeznaczone są dla studentów jednolitych studiów magisterskich, studiów pierwszego, drugiego lub trzeciego stopnia,
- więcej informacji na http://www.uwm.edu.pl/bwz/dla-studentow/wyjazdy-na-studia/ .
Wymagania - rekrutacja wydziałowa:
- zgoda dziekana,
- znajomość języka obcego (egzamin z języka obcego, certyfikat),
- średnia ocen (ćwiczenia i egzaminy) z ostatnich dwóch semestrów studiów > 3.5,
- wypełniony formularz aplikacyjny,
- formularz zgłoszeniowy wydrukowany z systemu USOS,
- wstępnie wypełniony program nauczania Learning Agreement,
- szczegółowe wytyczne na stronie: http://www.uwm.edu.pl/bwz/dla-studentow/wyjazdy-na-studia/ .
Wybór miejsca odbywania praktyk:
- samodzielna organizacja miejsca odbywania praktyk w europejskiej jednostce naukowej/ instytucji/ uniwersytecie/ przedsiębiorstwie,
- aktualne oferty praktyk zamieszczone na stronie BWZ: http://www.uwm.edu.pl/bwz/ ,
- więcej informacji na http://www.uwm.edu.pl/bwz/dla-studentow/wyjazdy-na-praktyki/ .
Stypendium na wyjazd na studia i na praktykę ma pokrywać różnicę między kosztami utrzymania w danym kraju oraz w Polsce. Aktualne informacje o stawkach stypendialnych na stronie BWZ: http://www.uwm.edu.pl/bwz/erasmus/mobilnosc-z-krajami-programu-ue/
Wyjazdy pracowników:
|