Opiekunowie lat

OPIEKUNOWIE ROCZNIKÓW w roku akademickim 2025/2026

Stacjonarne studia I°

Kierunek

Rok

Nazwisko Opiekuna

Kontakt

Technologia żywności
i żywienie człowieka

1

Dr inż. Justyna Tarapata

Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością  tel. 89 523 38 83

2

Dr hab. inż. Wioleta Chajęcka-Wierzchowska

Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa  tel. 89 523 37 36

3

Dr inż. Tomasz Żmijewski

Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa  tel. 89 523 38 08

4

Dr hab. inż. Katarzyna Tkacz

Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa  tel. 89 523 47 11

Bezpieczeństwo

i certyfikacja żywności

1

 

 

2

Dr inż. Marta Czarnowska-Kujawska

Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności tel. 89 524 52 76

3

Dr inż. Magdalena Polak-Śliwińska

Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności tel. 89 523 45 84

4

Dr hab. inż. Sylwia Tarczyńska, prof. UWM

Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością  tel. 89 523 44 92

Gastronomia - sztuka kulinarna

1

Dr inż. Anna Draszanowska

Katedra  Żywienia Człowieka

Tel. 89 524 55 15

2

Dr inż. Jadwiga Glica

Katedra  Żywienia Człowieka

Tel. 89 523 39 73

3

Dr inż. Iwona Hawrysz

Katedra  Żywienia Człowieka

Tel. 89 524 55 15

4

Dr inż. Agnieszka Narwojsz

Katedra  Żywienia Człowieka

Tel. 89 523 41 95


Stacjonarne studia II
°

Kierunek

Rok

Nazwisko Opiekuna

Kontakt

Technologia żywności
i żywienie człowieka

1

Dr hab. inż. A.S. Tarczyńska, prof. UWM

Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością   tel. 89 523 49 95

Gastronomia - sztuka kulinarna

1

Mgr inż. Lidia Kurp

Katedra  Żywienia Człowieka

Tel. 89 524 55 16

 

Niestacjonarne studia I°

Rok

Nazwisko Opiekuna

Kontakt

1

Dr hab. inż. Agnieszka Jankowska

Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności Tel.  89 523 47 35

2

Dr inż. Grzegorz Dąbrowski

Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych

Tel.  89 523 36 25

3

Dr inż. Justyna Bucholska

Katedra Biochemii Żywności  Tel. 89 523 47 75

4

Dr inż. Damir Mogut

Katedra Biochemii Żywności  Tel. 89 523 35 85

 

Niestacjonarne studia II°

Rok

Nazwisko Opiekuna

Kontakt

2

dr inż. Grzegorz Dąbrowski

Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych,

tel. 89 5233625

Studia Dualne – dr inż. Bogdan Dec - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel. 89 5234944

Food Engineering – dr inż. Adriana Łobacz - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel. 895244339

Pełnomocnik Dziekana ds. studentów niepełnosprawnych:

dr inż. Aneta Dąbrowska - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel. 89 523-35-10, 89 523-37-09

Wydziałowy Koordynator Programu ERASMUS +:

dr inż. Adriana Łobacz - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel., 89 5244339