Opiekunowie lat
OPIEKUNOWIE ROCZNIKÓW w roku akademickim 2025/2026
Stacjonarne studia I°
Kierunek | Rok | Nazwisko Opiekuna | Kontakt |
Technologia żywności | 1 | Dr inż. Justyna Tarapata | Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością tel. 89 523 38 83 |
2 | Dr hab. inż. Wioleta Chajęcka-Wierzchowska | Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa tel. 89 523 37 36 | |
3 | Dr inż. Tomasz Żmijewski | Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa tel. 89 523 38 08 | |
4 | Dr hab. inż. Katarzyna Tkacz | Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa tel. 89 523 47 11 | |
Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności | 1 |
|
|
2 | Dr inż. Marta Czarnowska-Kujawska | Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności tel. 89 524 52 76 | |
3 | Dr inż. Magdalena Polak-Śliwińska | Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności tel. 89 523 45 84 | |
4 | Dr hab. inż. Sylwia Tarczyńska, prof. UWM | Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością tel. 89 523 44 92 | |
Gastronomia - sztuka kulinarna | 1 | Dr inż. Anna Draszanowska | Katedra Żywienia Człowieka Tel. 89 524 55 15 |
2 | Dr inż. Jadwiga Glica | Katedra Żywienia Człowieka Tel. 89 523 39 73 | |
3 | Dr inż. Iwona Hawrysz | Katedra Żywienia Człowieka Tel. 89 524 55 15 | |
4 | Dr inż. Agnieszka Narwojsz | Katedra Żywienia Człowieka Tel. 89 523 41 95 |
Stacjonarne studia II°
Kierunek | Rok | Nazwisko Opiekuna | Kontakt |
Technologia żywności | 1 | Dr hab. inż. A.S. Tarczyńska, prof. UWM | Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością tel. 89 523 49 95 |
Gastronomia - sztuka kulinarna | 1 | Mgr inż. Lidia Kurp | Katedra Żywienia Człowieka Tel. 89 524 55 16 |
Niestacjonarne studia I°
Rok | Nazwisko Opiekuna | Kontakt |
1 | Dr hab. inż. Agnieszka Jankowska | Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności Tel. 89 523 47 35 |
2 | Dr inż. Grzegorz Dąbrowski | Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych Tel. 89 523 36 25 |
3 | Dr inż. Justyna Bucholska | Katedra Biochemii Żywności Tel. 89 523 47 75 |
4 | Dr inż. Damir Mogut | Katedra Biochemii Żywności Tel. 89 523 35 85 |
Niestacjonarne studia II°
Rok | Nazwisko Opiekuna | Kontakt |
2 | dr inż. Grzegorz Dąbrowski | Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych, tel. 89 5233625 |
Studia Dualne – dr inż. Bogdan Dec - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel. 89 5234944
Food Engineering – dr inż. Adriana Łobacz - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel. 895244339
Pełnomocnik Dziekana ds. studentów niepełnosprawnych:
dr inż. Aneta Dąbrowska - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel. 89 523-35-10, 89 523-37-09
Wydziałowy Koordynator Programu ERASMUS +:
dr inż. Adriana Łobacz - Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, tel., 89 5244339


