Konkursy i nagrody dedykowane studentom

KONKURS FIRMY ZENTIS dla „najlepszego konceptu artystycznej serii produktów mleczarskich inspirowanych dziełami sztuki”

Regulamin konkursu: zobacz więcej

Termin i miejsce składania prac konkursowych:
27 lutego 2026 r.
Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością,
Wydział Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 7, pokój 107

Edycja konkursu składa się z trzech etapów:

  • etap I: przesłanie prac z pomysłami i ich selekcja, Komisja konkursowa przeprowadza wstępną selekcję nadesłanych prac i dokonuje wyboru uczestników do przesłuchania,
  • etap II: prezentacja projektów wybranych w I etapie (prezentacja 5 – 15 min), Komisja konkursowa wyłania finalistów (max 10 uczestników),
  • etap III: prezentacja produktów i wyłonienie laureatów..

Wyniki zostaną ogłoszone podczas: Wydziałowej Inauguracji Roku Akademickiego 2026/2027