25 Czerwca 2025

Wydarzenia


Wydział Nauki o Żywności oraz Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk zapraszają na sesję naukową, podczas której zostaną zaprezentowane najnowsze osiągnięcia naukowe i techniczno-technologiczne.

Sesje naukowe Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk odbywają się cyklicznie, co dwa lata, w różnych krajowych ośrodkach akademickich związanych z naukami o żywności i żywieniu. W tym roku odbędzie się ona na Wydziale Nauki o Żywności UWM i została połączona z uroczystościami jubileuszu 80-lecia wydziału.  

Podczas sesji prezentowane będą wyniki najnowszych badań naukowych o charakterze podstawowym i aplikacyjnym, umożliwiając tym samym wymianę doświadczeń oraz nawiązywanie współpracy w obszarze nauki oraz na styku nauki z otoczeniem społeczno-gospodarczym. Sesja będzie doskonałą platformą integrującą całe środowisko naukowców i praktyków skupione wokół dyscypliny technologia żywności i żywienia w aspekcie zintegrowanej idei żywność-żywienie-zdrowie. Swoje wykłady zaprezentują wybitni naukowcy o renomie uznanej w kraju i za granicą, a także odbędą się krótkie wystąpienia ustne oraz prezentacje w formie plakatów naukowych. 

Sesja odbędzie się w dniach 3-4 lipca w Centrum Konferencyjno-Szkoleniowym UWM. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej.  

Rodzaj artykułu