25 Czerwca 2025
Wydarzenia
Sesje naukowe Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk odbywają się cyklicznie, co dwa lata, w różnych krajowych ośrodkach akademickich związanych z naukami o żywności i żywieniu. W tym roku odbędzie się ona na Wydziale Nauki o Żywności UWM i została połączona z uroczystościami jubileuszu 80-lecia wydziału.
Podczas sesji prezentowane będą wyniki najnowszych badań naukowych o charakterze podstawowym i aplikacyjnym, umożliwiając tym samym wymianę doświadczeń oraz nawiązywanie współpracy w obszarze nauki oraz na styku nauki z otoczeniem społeczno-gospodarczym. Sesja będzie doskonałą platformą integrującą całe środowisko naukowców i praktyków skupione wokół dyscypliny technologia żywności i żywienia w aspekcie zintegrowanej idei żywność-żywienie-zdrowie. Swoje wykłady zaprezentują wybitni naukowcy o renomie uznanej w kraju i za granicą, a także odbędą się krótkie wystąpienia ustne oraz prezentacje w formie plakatów naukowych.
Sesja odbędzie się w dniach 3-4 lipca w Centrum Konferencyjno-Szkoleniowym UWM. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej.

