Przeskocz do menu
Współpraca Kandydaci Pracownicy Doktoranci Studenci Portal rekrutacyjny
Ikona Facebook Ikona Instagram Ikona Twitter X Ikona Linkedin Ikona Youtube Ikona TikTok Ikona języka
Ikona wyszukiwania Ikona UWM FM Ikona USOS Ikona Poczty
Ikona mapy Ikona zmiany języka
Strona Startowa
Współpraca
Kandydaci
Pracownicy
Doktoranci
Studenci
Portal rekrutacyjny

UNIWERSYTET

  • Uniwersytet
    • O Uniwersytecie
    • Ogłoszenia i Komunikaty
    • Sale ogólnouczelniane
    • Zamówienia publiczne
    • Zrównoważony rozwój
    • Promocja Uniwersytetu
    • Media uniwersyteckie
    • Absolwenci
    • Sport
    • Historia
    • Równe traktowanie
    • Biuletyn Informacji Publicznej
    • RODO

Nauka i badania

  • NAUKA I BADANIA
    • Strefa projektów
    • Własność intelektualna
    • Sieć Uczelni Przyrodniczych - Rozwój Innowacyjnego Mleczarstwa
    • Regionalna Inicjatywa Doskonałości
    • Usługi zlecone
    • Ewaluacja
    • Rozwój kadry naukowej
    • Horyzontalny Punkt Kontaktowy
    • Konferencje i sympozja naukowe
    • Komisja ds. Etyki Badań Naukowych

Kształcenie

  • Kształcenie
    • Serwis rekrutacyjny
    • Ramowa organizacja roku akademickiego
    • Studia stacjonarne
    • Studia niestacjonarne
    • Studia podyplomowe
    • Szkoła Doktorska
    • Studium Języków Obcych
    • Studium Wychowania Fizycznego i Sportu
    • Współpraca Międzynarodowa
    • System Zapewniania Jakości Kształcenia

Struktura

  • Struktura
    • Władze rektorskie
    • Rada Uczelni
    • Senat
    • Wydziały
    • Administracja
    • Jednostki
Ikona Facebook Ikona Instagram Ikona Twitter X Ikona Linkedin Ikona Youtube Ikona Tiktok
Ikona Wyszukiwania Ikona UWM FM Ikona Mapy UWM Ikona USOS Ikona Poczty

Owady na talerzu. Żywność przyszłości w badaniach naukowców z UWM

Breadcrumb

  1. Strona Startowa
  2. Nauka
  • Fakty
  • Kultura
  • Nauka
  • Sport
  • Zapowiedzi
Znajdziesz nas tutaj

Ikonka Facebook Ikonka Instagram Ikonka Twitter - X Ikonka LinkedIn Ikonka Tv Kortowo Ikonka TikTok

Najnowsze


Z Kortowa ciepłych życzeń moc ślą przyjaciele! Muzyczna pocztówka od UWM
Naukowy Grant Rektora: znamy wyniki IV edycji
W Galerii Rektorskiej otwarto wystawę grafik dr. Marcina Piotrowicza
Studenci i doktoranci UWM wyróżnieni przez Santander Bank Polska
Seminarium Kół Naukowych WBZ: Spotkanie teorii z praktyką i pasją
Projekty wspierane grantami. Naukowcy z UWM laureatami konkursów NCN i ministerstwa
Najlepsi absolwenci Wydziału Humanistycznego zostali nagrodzeni
Taekwondziści z klubu AZS UWM Olsztyn z medalami mistrzostw Europy do lat 21
Młodzi pasjonaci GIS spotkali się w Kortowie
Prof. Natalia Dowgiałło-Gornowicz absolwentką Harvardu

Popularne tagi


  • UWM
  • Uniwersytet
  • Doktor
  • Rekrutacja
  • Wiadomości
  • Adapciak

Michał Krzyżaniak obserwuje owady w swoim laboratorium

22 Stycznia 2024

Nauka


Owady to przyszłość w produkcji białka. Będą wykorzystywane do produkcji pasz i żywności dla ludzi. Pytanie brzmi już nie „czy?”, tylko „jak?” będziemy je wykorzystywać. Nad odpowiedzią pracują naukowcy na całym świecie, w tym na UWM.
Link do artykulu
https://uwm.edu.pl/aktualnosci/owady-optymalne-bialko-przyszlosci
Tagi
żywność
owady paszowe
owady
żywność przyszłości
owady w diecie
Michał Krzyżaniak
Joanna Browarek
Remigiusz Gałęcki
UWM
Wydział Nauki o Żywności
Wydział Rolnictwa i Leśnictwa
Wydział Medycyny Weterynaryjnej
Rodzaj artykułu
Nauka

UNIWERSYTET

  • O Uniwersytecie
  • Ogłoszenia i Komunikaty
  • Sale ogólnouczelniane
  • Zamówienia publiczne
  • Zrównoważony rozwój
  • Promocja Uniwersytetu
  • Media uniwersyteckie
  • Absolwenci
  • Sport
  • Historia
  • Równe traktowanie
  • Biuletyn Informacji Publicznej
  • RODO

Nauka i badania

  • Strefa projektów
  • Własność intelektualna
  • Sieć Uczelni Przyrodniczych - Rozwój Innowacyjnego Mleczarstwa
  • Regionalna Inicjatywa Doskonałości
  • Usługi zlecone
  • Ewaluacja
  • Rozwój kadry naukowej
  • Horyzontalny Punkt Kontaktowy
  • Konferencje i sympozja naukowe
  • Komisja ds. Etyki Badań Naukowych

Kształcenie

  • Serwis rekrutacyjny
  • Ramowa organizacja roku akademickiego
  • Studia stacjonarne
  • Studia niestacjonarne
  • Studia podyplomowe
  • Szkoła Doktorska
  • Studium Języków Obcych
  • Studium Wychowania Fizycznego i Sportu
  • Współpraca Międzynarodowa
  • System Zapewniania Jakości Kształcenia

Struktura

  • Władze rektorskie
  • Rada Uczelni
  • Senat
  • Wydziały
  • Administracja
  • Jednostki
Godło  25 lat UWM
Rektorat Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego
ul. Michała Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn

NIP 739-30-33-097
REGON 510884205

e-mail: rektor@uwm.edu.pl
biuro numerów: +48 89 / 523 49 13
recepcja rektoratu: +48 89 / 523 38 80

Rzecznik prasowy:
e-mail: rzecznik@uwm.edu.pl

Ikona Facebook Ikona Instagram Ikona Twittex X ikona Linkedin Ikona Youtube Ikona TikTok
Biblioteka Uniwersytecka Akademickie Centrum Kultury Kortowiada - juwenalia Samorząd Studencki Szkoła Doktorska Samorząd Doktorantów Collegium Medicum Wydawnictwo UWM Zakład Poligraficzny Kortosfera Baza wiedzy UWM Magna Charta
Bip UWM Deklaracja dostępności cyfrowej Informacja ETR Ochrona danych osobowych Zadania realizowane z budżetu państwa
Flaga Unii Europejskiej
Rynki zagraniczne
© 2025 Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie