Przeskocz do menu
Współpraca
Kandydaci
Pracownicy
Doktoranci
Studenci
Portal rekrutacyjny
Współpraca
Kandydaci
Pracownicy
Doktoranci
Studenci
Portal rekrutacyjny
UNIWERSYTET
Uniwersytet
O Uniwersytecie
Ogłoszenia i Komunikaty
Sale ogólnouczelniane
Zamówienia publiczne
Promocja Uniwersytetu
Media uniwersyteckie
Absolwenci
Sport
Historia
Równe traktowanie
Biuletyn Informacji Publicznej
RODO
Nauka i badania
NAUKA I BADANIA
Centrum Badań i Projektów
Strefa projektów
Ewaluacja
Rozwój kadry naukowej
Horyzontalny Punkt Kontaktowy
Regionalna Inicjatywa Doskonałości
Sieć Uczelni Przyrodniczych - Rozwój Innowacyjnego Mleczarstwa
Konferencje i sympozja naukowe
Komisja ds. Etyki Badań Naukowych
Własność intelektualna
Usługi zlecone
Kształcenie
Kształcenie
Serwis rekrutacyjny
Ramowa organizacja roku akademickiego
Studia stacjonarne
Studia niestacjonarne
Studia podyplomowe
Szkoła Doktorska
Akademia Biznesu
Studium Języków Obcych
Studium Wychowania Fizycznego i Sportu
Współpraca Międzynarodowa
System Zapewniania Jakości Kształcenia
Struktura
Struktura
Władze rektorskie
Rada Uczelni
Senat
Wydziały
Administracja
Jednostki
Szukaj
Nauka
Breadcrumb
Strona Startowa
Fakty
Kultura
Nauka
Sport
Zapowiedzi
Znajdziesz nas tutaj
Najnowsze
Moc muzycznych życzeń: pastorałka kortowska
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!
Studenci UWM po raz kolejny nagrodzeni przez Santander Bank Polska
Na UWM spotkały się przedsiębiorstwa społeczne
W Galerii Rektorskiej otwarto wystawę grafik prof. Aleksandra Woźniaka z UWM
Znamy wyniki trzeciej edycji OBA: społeczność UWM stawia na relaks i sport
Dr Martyna Siudak: Lubię wziąć czytelnika za rękę i poprowadzić przez temat
Koła naukowe na WBZ: Studia mogą dawać więcej
W Kortowie został pobity rekord Europy!
UWM wysoko w QS World University Rankings: Sustainability
Popularne tagi
UWM
Uniwersytet
Doktor
Rekrutacja
Wiadomości
Adapciak
Badania nad wisfatyną mogą wspierać leczenie niepłodności
Tkanka tłuszczowa jest stosunkowo słabo zbadaną tkanką w organizmie. Poza tym, że magazynuje energię i jest tkanką…
CZYTAJ DALEJ
>
Prof. Anna Iwaniak: Stworzyliśmy prekursorską bazę peptydów BIOPEP-UWM
Baza peptydów BIOPEP-UWM notuje dziesiątki tysięcy wejść i jest punktem odniesienia dla naukowców w Polsce i na świecie…
CZYTAJ DALEJ
>
Prof. Anna Bieniek opatentowała dżem z derenia
Dr hab. Anna Bieniek, prof. UWM swoimi badaniami jako pierwsza dowodzi, że derenia jadalnego, nazywanego „diabelską…
CZYTAJ DALEJ
>
Naukowczyni z UWM o zainteresowaniu turystyką na obszarach wiejskich po pandemii
Dr Joanna Zielińska-Szczepkowska z Wydziału Nauk Ekonomicznych UWM realizuje badania pilotażowe na obszarach wiejskich…
CZYTAJ DALEJ
>
Badaczka z UWM wykorzystuje odpady do produkcji biopolimerów
Zastąpienie polimerów syntetycznych biopolimerami niewątpliwie wpłynęłoby bardzo znacząco na środowisko naturalne. Ich…
CZYTAJ DALEJ
>
Naukowcy z UWM pomogą zlikwidować betonowe pustynie
Dzięki satelitarnym danym urbaniści nie będą musieli zastanawiać się, gdzie zaplanować błękitno-zieloną infrastrukturę…
CZYTAJ DALEJ
>
UWM i Azoty testują nawozy mineralne nowej generacji
Susza, ulewne deszcze, grad, mróz wywołują stres nie tylko u rolników niepokojących się o plony, ale także u roślin.…
CZYTAJ DALEJ
>
Biomasa, agrofotowoltaika i nie tylko. Wielki potencjał czeka na wykorzystanie
Jeszcze kilkadziesiąt lat temu nikt nie myślał, że rolnictwo może wspierać pozyskiwanie energii. Teraz powoli staje się…
CZYTAJ DALEJ
>
Dr Dariusz Michalczyk: Uczymy się rozumieć sygnały od roślin
Rośliny na Ziemi pojawiły się ok. 500–470 mln lat temu, człowiek – przed 200 tysiącami lat. Dzięki rozwojowi metod…
CZYTAJ DALEJ
>
Naukowcy z UWM jako pierwsi w Europie prowadzą badania nad odpornością grzybów na fungicydy
Naukowcy z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego jako pierwsi we wschodniej Europie rozpoczynają badania, jak i dlaczego…
CZYTAJ DALEJ
>
Pagination
Current page
1
Strona
2
Strona
3
Strona
4
Next page
Następna >
Last page
Ostatnia »